Regija
DODIJELJENA “ZLATNA REPA”

Belje i Vupik su najveći proizvođači repe
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

VIROVITICA - Tvornica šećera Viro iz Virovitice i Sladorana iz Županje dodijelili su proizvođačima šećerne repe koji su u 2017. godini ostvarili najbolje prinose i najbolju digestiju te dugogodišnjim poslovnim partnerima priznanja “Zlatna repa”.

Viro tvornica šećera dodijelila je šest priznanja, Tvrtka Belje d.o.o. dobitnik je priznanja “Zlatna repa” u kategoriji proizvođača sa zemljištem većim od tisuću hektara. U kategoriji proizvođača sa zemljištem od 100 do 500 hektara nagrađena je tvrtka DIBA iz Suhopolja, a u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 hektara PP Lipik. Šandor Sabo nagrađen je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 20 do 50 hektara, a u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 hektara Dubravka Vukoja.“Zlatna repa” za zemljište do 10 hektara pripala je Josipu Sinkoviću.

Priznanje za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju dodijeljeno je dvjema tvrtkama iz Mađarske i Slovenije. Sladorana je priznanjem “Zlatna repa” nagradila šest kooperanata i poslovnih partnera. Tvrtka Vupik d.d. iz Vukovara proglašena je najboljom u kategoriji proizvođača šećerne repe sa zemljištem većim od 1000 hektara, PP Lovas najbolji je u kategoriji 100 do 500 hektara, a u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 hektara “Zlatna repa” dodijeljena je Anti Zrno. Najbolji proizvođač šećerne repe u kategoriji od 20 do 50 hektara je Nikola Bura, Branislav Milovanović dobio je priznanje u kategoriji proizvođača od 10 do 20 hektara, a Branko Pupić dobitnik je u kategoriji proizvođača sa zemljištem do 10 hektara. Priznanje im je uručio predsjednik Uprave Vira Željko Zadro istaknuvši da ove dvije šećerane imaju ukupno oko 750 kooperanata u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, a samo u VIRO grupi očekuje se 12.000 hektara zasijanih pod repom.

Cijena repe je 230 kuna po toni repe. Svečanost na kojoj je sudjelovao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović uveličao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je proizvođačima šećerne repe tom prigodom obećao punu potporu Ministarstva poljoprivrede.V.Grgurić

230

kuna iznosi cijena za jednu tonu repe

Možda ste propustili...

SREDNJA ŠKOLA "STJEPAN IVŠIĆ" PRIPREMA UČENIKE

Nude tražena zanimanja

UČENICI ĐAKOVAČKE OŠ I. G. KOVAČIČA

Sastali se nakon 40 godina od male mature

LIDAS 2018. - 36. SMOTRA FOLKLORA U PLETERNICI

Godinama otimaju zaboravu hrvatsku riječ i tradiciju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRŽAVA NE DA DODATNE URINARNE KATETERE

U Šimunovim nogicama nema više od 25 kostiju

2

RAZVOJNA STRATEGIJA

Kanal Dunav - Sava
izbačen je iz dokumenta

3

GRADNJA DVORANE JOŠ NIJE NASTAVLJENA

Plan za 2018. samo zatrpati
jamu i razvesti instalacije