Kultura
KOPRODUKCIJA: UAOS, GRAD ĐAKOVO I SNP

“True West” premijerno 9. ožujka u Novom Sadu
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

NOVI SAD - Umjetnička akademija u Osijeku u koprodukciji s Gradom Đakovom i Srpskim narodnim pozorištem uprizorit će dramu američkoga dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda (1943.–2017.) – “True West”. Ovaj američki svestrani umjetnik bio je nominiran za Oscara i dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Pulitzerova nagrada za dramu za koju je bio nominiran i za ovo djelo.

Pretpremijerna je izvodba bila 6. ožujka, a premijera je na rasporedu 9. ožujka, na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Priča je ovo o dvojici braće – jednog “uspješnog” i drugog “odmetnutog” – na prvi pogled potpuno suprotstavljenih karaktera, koji se nakon susreta počinju nadopunjavati, ali i sukobljavati, što dovodi do zamjene njihovih primarnih uloga: “uspješni” postaje “odmetnik” i obrnuto, kao da obojica priznaju da su oduvijek željeli biti poput onoga drugoga - ističe se u najavi.

Redatelj predstave je Dimitri Pierre Georges Udovički, pod mentorstvom Roberta Raponje, glume Saša Anočić, Igor Pavlović, Domagoj Mrkonjić i Aleksandra Pleskonjić, scenograf je Davor Molnar, za kostimografiju su se pobrinuli Davor Molnar i Snežana Horvat, a za glazbeni dio Josip Horvat.N.Vek.

Možda ste propustili...

U ĐAKOVAČKOM KINU GRAĐANI ĆE MOĆI POGLEDATI ENERGIJU I KREATIVNOST STUDENTSKIH PREDSTAVA IZ RAZNIH DIJELOVA EUROPE

Sedam predstava u pet dana - BESPLATNO!

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, ORGANIZATOR FESTIVALA

Igrom do tijela nastavljamo provocirati i istraživati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana