Crna kronika
POŽAR U PETROVOJ SLATINI

Vatra progutala nusprostoriju zajedno s traktorskom prikolicom i kukuruzom
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

PETROVA SLATINA

Pomoćna zgrada u dvorištu kuće u Kordunaškoj ulici u Petrovoj Slatini potpuno je izgorjela u ponedjeljak rano ujutro. Osječki profesionalni vatrogasci dobili su dojavu o požaru u 1.50, a odmah su o tome obavijestili i nadležna dobrovoljna vatrogasna društva Silaš i Ernestinovo.

- S dolaskom na mjesto događaja zatekli smo požar na objektu 11 s 5 metara u razbuktaloj fazi. Spriječeno je širenje požara na svinjce i čardak te su izvučeni traktor i pomoćni priključci. Nakon što je požar ugašen, raščišćavanje i dežurstvo preuzeli su DVD-ovi, koji su se akciji gašenja priključili u 2.30 - kazao je Pero Čeman, zapovjendik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) Osijek. Kako doznajemo, u požaru je u cijelosti izgorjelo krovište pomoćnog objekta, traktorska prikolica, oko 2,5 tona kukuruza u klipu, oko 100 kilograma pšenice te 34 ukrasne patke. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara oštećenje izolacije električnih vodiča u tavanu objekta.

Zapovjednik JPVP Osijek kaže da su osječki profesionalni vatrogasci odmah nakon dojave poslani na intervenciju u Petrovu Slatinu, u općini Šodolovci, iako je to izvan njihova područja djelovanja.

- Učinili smo to znajući da lokalna dobrovoljna vatrogasna društva ne mogu takve intervencije odraditi u roku i na način koji zahtijevaju. Naše pretpostavke potvrđuje činjenica da je požar dojavljen u 1.50, a članovi DVD-ova na mjesto događaja stigli su u 2.30 - kazao je zapovjednik JPVP Osijek. Kako dalje Pero Čeman dodaje, JPVP Osijek pokriva područje Osijeka te Tenju i Sarvaš.

- Grad Osijek i Županija traže rješenje da se ovaj problem riješi jer je svima prioritet sigurnost i zaštita. Zakonska je regulativa odgovornost zaštite od požara prebacila na lokalnu samoupravu - kazao je Čeman. Stvar je u tome što je JPVP Osijek započeo razgovore s načelnicima općina da se plaća određeni mjesečni iznos kako osječki vatrogasci ne bi upadali u daljnje dugove zbog troškova izvan svog područja djelovanja.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana