Crna kronika
SPASILI GA NA VRIJEME

Maloljetnik se otrovao u kupaonici
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

TENJA

Sedamnaestogodišnji mladić otrovao se ugljičnim monoksidom dok se u subotu oko 23 sata kupao u kupaonici. Mladiću je pružena liječnička pomoć u KBC-u Osijek. “Obavljenim pregledom utvrđeno je da se na unutarnjoj strani dimovodne cijevi nalazi naslaga sumpora koji se prilikom rada bojlera zagrijava i isparava, stvara maglicu koja usporava protok produkata sagorijevanja plina prema dimnjaku, te je došlo do povećane koncentracije ugljičnog monoksida. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće”, doznajemo iz PU osječko-baranjske.

Ovo je još jedno trovanje u Osječko-baranjskoj županiji. Krajem siječnja dvoje djece, u dobi od sedam i dvije i pol godine, te njihovi roditelji, 41-godišnjak i 35-godišnjakinja, otrovali su se ugljičnim monoksidom u Vrtnoj ulici, u Livani. Tada je policija izvijestila da je zbog kvara na plinskom bojleru došlo do curenja plina.

Iz policije podsjećaju građane da posvete poseban oprez pri korištenju plinskih trošila. Između ostaloga, obvezno treba provjeriti postoji li ventilacija u prostorima u kojima se upotrebljavaju plinska trošila kako bi se spriječilo sakupljanje plina, a to može izazvati trovanje korisnika ili stvaranje eksplozivne smjese zbog eventualnog propuštanja plina.S.Lacić

Možda ste propustili...

TRAGEDIJA NA ČEPINSKOJ CESTI U OSIJEKU

Pješakinja smrtno stradala u naletu auta blizu kuće

TRAGIČNA NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

Pješak preminuo u bolnici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana