Crna kronika
SPASILI GA NA VRIJEME

Maloljetnik se otrovao u kupaonici
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

TENJA

Sedamnaestogodišnji mladić otrovao se ugljičnim monoksidom dok se u subotu oko 23 sata kupao u kupaonici. Mladiću je pružena liječnička pomoć u KBC-u Osijek. “Obavljenim pregledom utvrđeno je da se na unutarnjoj strani dimovodne cijevi nalazi naslaga sumpora koji se prilikom rada bojlera zagrijava i isparava, stvara maglicu koja usporava protok produkata sagorijevanja plina prema dimnjaku, te je došlo do povećane koncentracije ugljičnog monoksida. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće”, doznajemo iz PU osječko-baranjske.

Ovo je još jedno trovanje u Osječko-baranjskoj županiji. Krajem siječnja dvoje djece, u dobi od sedam i dvije i pol godine, te njihovi roditelji, 41-godišnjak i 35-godišnjakinja, otrovali su se ugljičnim monoksidom u Vrtnoj ulici, u Livani. Tada je policija izvijestila da je zbog kvara na plinskom bojleru došlo do curenja plina.

Iz policije podsjećaju građane da posvete poseban oprez pri korištenju plinskih trošila. Između ostaloga, obvezno treba provjeriti postoji li ventilacija u prostorima u kojima se upotrebljavaju plinska trošila kako bi se spriječilo sakupljanje plina, a to može izazvati trovanje korisnika ili stvaranje eksplozivne smjese zbog eventualnog propuštanja plina.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNA NESREĆA KOD PETRIJEVACA

Radnika Osijek-Koteksa pregazio i usmrtio njegov automobil Peugeot 308

2

TRAGEDIJA NA RADU U INDUSTRIJSKOJ ZONI U RIJECI

Viličar poklopio i usmrtio 29-godišnjaka

3

DVOJBE U VEZI SA PSIMA NAKON NAPADA NA BEBU U PODRAVINI

Raičković: Sve se svodi na čovjeka i njegov rad sa psima