Sport
ZIMSKO BACAČKO PH

Čivić ispunio normu za EP
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

Čak devet medalja osvojili su članovi Slavonija-Žita na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu. Natjecanje se održalo od kadetskog do seniorskog uzrasta, a osječki su bacači i bacačice izborili tri zlata, dva srebra i broncu.

Dva zlata osvojena su u bacanju koplja u mlađejuniorskoj konkurenciji. Do naslova prvaka stigao je Matej Čivić bacivši koplje od 700 g do 64,97 m, čime je ispunio i normu za Europsko prvenstvo u ovoj kategoriji, a koje će se početkom srpnja održati u mađarskom Gyoru. Zlatna je bila i Leonarda Drenić koja je koplje od 500 g hitnula do 35,93 m. Leonarda je i jedina iz osječkog kluba koja se iz Splita vratila s dva odličja, jer je još uzela i broncu u bacanju kugle od 500 g (12,83 m). Za treće osječko zlato zaslužna je kadetkinja Tara Šalić koja je slavila u bacanju kladiva od tri kg (32,09 m). Do srebra je kod mlađih juniorki stigla Karla Milinković u bacanju kladiva (tri kg) s daljinom 52,60, dok je u istoj konkurenciji i disciplini, ali s kladivom od pet kg, srebro osvojio Dominik Halilović (53,07).

Juniorka Julija Šaravanja bila je brončana u bacanju koplja (600 g) s 37,42 m, do bronce je stigao i junior Ivan Vuković u bacanju diska (1,75 kg) s 37,79 m, kao i kadetkinja Ana Širić u bacanju kugle od tri kg (11,21 m).

Od ostalih osječkih predstavnika na korak do podija s četvrtim mjestom bili su junior Vinko Marjanović Zulim u bacanju koplja (800g) i kugle (6 kg), mlađi junior Marko Varvodić u bacanju koplja (700 g), i mlađa juniorka Karla Milinković u bacanju kugle (tri kg). G.R.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana