Sport
HNK CIBALIA

Barišić konkurira
protiv bivšeg kluba
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

Utakmica u Puli još je jednom pokazala kako Cibalia trenutačno oskudijeva s napadačima pravim realizatorima, koji će bar neku od prilika pretvoriti u pogodak. U tri proljetna kola Vinkovčani još nisu postigli ni jedan pogodak, a promašaji koje su nanizali protiv Hajduka, Slaven Belupa i Istre 1961 mogli bi biti kobni za Cibaliju, ako se taj trend nastavi. Vapaj je trenera Mladena Bartolovića za kvalitetnim realizatorom u napadu već odavno poznat. No, možda su Vinkovčani pred rješenjem. Posljednjih je dana zimskog prijelaznog roka u Vinkovce iz Poljske stigao Josip Barišić, u prijelaznom roku najavljen je kao rješenje tog problema. Dugo se čekalo da iz Poljske stigne certifikat neophodan za registraciju. Jučer je konačno i ta dugoočekivana formalnost riješena.

- Upravo smo dobili potreban papir i mogu reći da je Josip Barišić, što se toga tiče, od danas u konkurenciji za utakmicu protiv Osijeka i za sve buduće utakmice. Naravno, vidjet ćemo hoće li ga trener odmah koristiti. Uglavnom, pitanje postupka vezano uz Barišićevu registraciju skinuto je s dnevnog reda, na čemu moramo zahvaliti tajniku Draženu Pernaru, koji je zaista uložio veliki trud da se to pitanje riješi - rekao je sportski direktor Vladimir Balić i onda komentirao slabu realizaciju Cibalijinih igrača.

- Što se realizacije u napadu tiče, smatram da je najvažnije da momčad igra i stvara prilike, a što nisu Dabro, Galić, Kordić ili netko četvrti postigli pogodak, to se događa. Nitko ne jamči da bi i u takvim situacijama Barišić bio uspješniji. Ponovit ću, po meni je najvažnije da imamo prepoznatljivu igru i da stvaramo prilike, a kako ih sada ne iskorištavamo, možda se već sutra okrenu u našu korist - rekao je.

Među igračima koji su došli u zimskom prijelaznom roku bilo je još njih koji su prema vokaciji napadači, ali nitko od njih nije među kandidatima za početni sastav.

- Nažalost, ovo vrijeme ne dozvoljava da ti igrači igraju prijateljske utakmice s lokalnim klubovima i da se dokažu. Za sada nam je važno da imamo igrača ako se, ne daj Bože, dogode ozljede ili kartoni pa da mogu zamijeniti standardne igrače. Zamjene imamo na svim pozicijama i neće nam se dogoditi kao što je bilo protiv Rijeke kada nismo imali igrača na pojedinim pozicijama pa smo morali krpati s onima koji inače ne igraju na tim pozicijama. Čim se vrijeme proljepša, bit će i prilike za ove koji ne igraju da se dokažu i možda nekoga istisnu iz početnog sastava - rekao je sportski direktor Cibalije. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BUDIMPEŠTA U KOCKASTOM

Srpski "košarkaš" nije pokvario atmosferu

2

ZLATKO DALIĆ, IZBORNIK HRVATSKIH NOGOMETAŠA

Nema sad kukanja

3

SUSRET 2. KOLA SKUPINE E KVALIFIKACIJA ZA EP 2020

Wales u Cardiffu svladao Slovačku