Sport
NOVA ODGODA

Nakon tri tjedna slavonski derbi
Objavljeno 6. ožujka, 2018.
Novi termin susreta Lokomotiva - Osijek zakazan je za utorak, 3. travnja, dan nakon uskrsnih blagdana

I opet - ništa! Nogometaši Osijeka i dalje će biti izvan akcije, a to frustrirajuće razdoblje bez natjecateljskih utakmica, do slavonskog derbija koji ih u nedjelju očekuje u Vinkovcima, protegnut će se na 22 dana.

“Neman s Istoka”

Naime, povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni posljednjih je tjedana bio najvažnija osoba u Gradskom vrtu zbog silnih odgoda utakmica. Vremenski uvjeti natjerali su ga na treću odgodu utakmice Lokomotiva - Osijek, koja se trebala odigrati sutra na stadionu u Kranjčevićevoj. Trebala, ali je neće biti jer “Neman s Istoka”, kako su prognostičari nazvali vremenski poremećaj koji je izazvao kaos u cijeloj Europi, vrlo je žilava i produžila je svoj utjecaj nešto duže nego što se očekivalo. Uvidom u stanje stadiona u Kranjčevićevoj ulici, povjerenik se odlučio na novu odgodu, a odredio je i novi datum odigravanja - 3. travnja (utorak) u 17 sati. Bijelo-plavi će tako u akciju dan nakon uskrsnih blagdana.

Trener Osijeka Zoran Zekić još je krajem prošlog tjedna izrazio sumnju u vezi s igranjem te utakmice jer je zaključio:

- Neće biti led, ali će nas u Kranjčevićevoj dočekati živo blato. Sumnjam kako će biti dovoljno hrabrosti za novu odgodu.

Varljiva veljača

Eto, hrabrost se pojavila i još jednom je prevladao razum. Za bijelo-plave situacija postaje sve kompliciranija jer nema dvojbe kako su sad već posve ispali iz natjecateljskog ritma, a i uvjeti za trening bili su im krajnje nepovoljni.

- I u takvim sam uvjetima isprobavao neke stvari. Pripremali smo se za susret s Lokomotivom koji, eto, opet nećemo odigrati. Imao sam neke zamisli za tu utakmicu, ali sad više nema smisla o tome pričati, iako mi i dalje nije jasno zbog čega tu utakmicu odmah nismo mogli igrati na Maksimiru koji je Lokomotiva koristila, recimo, u prvom susretu u nastavku sezone protiv Rudeša. Prebacujemo se na slavonski derbi i susret s Cibalijom. Naravno da toliko duga apstinencija od natjecateljskih utakmica nije dobrodošla, ali moramo se tome prilagoditi. Samo se nadam kako će se vrijeme smilovati te da ćemo u slavonskom derbiju imati prihvatljive uvjete za igru - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

I tako, od slinih odgoda umorni smo vjerojatno svi jer tako nešto ne pamte ni oni najstariji navijači bijelo-plavih. Istina, jednom se dogodilo da je jedan Osijekov susret bio čak triput odgađan. Bilo je to u sezoni 2013./14., ali je riječ bila o utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Rijeke na Kantridi. Odgađan je taj susret triput, i to zanimljivo također u veljači 2014. godine. Bijelo-plavi će tako srazprotiv slavonskog rivala dočekati željni utakmica, pa će tu “glad” valjda znati usmjeriti na pravi način.

Dalibor KELER
SAMO PUŠIĆ IZVAN STROJA

Sve ovo vrijeme u kojem nije bilo utakmica, trener Zoran Zekić na raspolaganju ima gotovo sve snage. Izvan stroja jedino je Domagoj Pušić, koji još nije zaliječio gležanj koji je ozlijedio na premijeri drugog dijela sezone protiv Dinama u Gradskom vrtu. D.Kl.

ritam

POSLJEDNJU UTAKMICU ODIGRALI 17. VELJAČE

S Hajdukom dan kasnije

Osijek ovog vikenda nije mogao igrati u Gradskom vrtu s Interom, a taj je susret odgođen za srijedu 14. ožujka. Kako bi Osječani dobili dan odmora više u pripremi utakmice s Hajdukom, gostovanje Splićana na travnjaku Gradskog vrta pomaknuto je sa subote na nedjelju, 18. ožujka.

Možda ste propustili...

DRUGI NATJECATELJSKI DAN NA EPSO-U

Štrbac ostala kratka dva kruga

SLAVONKE BROJE POSLJEDNJE DANE U A-1 LIGI

Osječki je prvoligaški ples trajao samo jednu sezonu?