Sport
TAEKWONDO TURNIR “VINKOVCI” OPEN”

Sajnami uspješan domaćin i sudionik
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

U organizaciji Taekwondo kluba Sajnami, u dvorani Osnovne škole Antun Gustav Matoš u Vinkovcima održan je četvrti međunarodni “Vinkovci Open” i prvi “Limač Open”. Natjecanja su okupila više od 300 natjecatelja iz 32 kluba iz Hrvatske i BiH, a turnir je organiziran prigodom 15. obljetnice rada vinkovačkog taekwondo kluba. Pokrovitelji su bili Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, a sve su sudionike pozdravili dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Nikola Pemper, u ime Zajednice športova Grada Vinkovaca Tomislav Zadro, dok se u ime Grada Vinkovaca svim gostima obratila zamjenica gradonačelnika Kata Krešić.

Sajnami ukupno

Ukupni je pobjednik domaćin Taekwondo klub Sajnami koji je osvojio 12 zlatnih medalja, tri srebrna odličja i četiri brončana odličja, drugo mjesto osvojio je ION iz Zagreba, a treći su bili članovi Taekwondo kluba Osijek. Među mlađim kadetima i kadetkinjama najbolji su također bili “sajnamijevci” ispred Brčkog i Taekwondo kluba Orion iz Sesveta. Kod kadeta i kadetkinja najbolji je bio Ion iz Zagreba, ispred Rugvice i Oriona, dok je treći bio Taekwondo klub Orion Sesvete.

U ukupnom plasmanu juniori/juniorke prvo mjesto osvojio je Taekwondo klub Sajnami, drugi je bio Sokol-Goku, a treći TKD Osijek, čiji su članovi bili najbolji u seniorskoj konkurenciji. Drugi među seniorima i seniorkama bio je Taekwondo klub Vinkovci, a treći Sajnami.

Slavonska odličja

Kad pogledamo pojedinačna odličja, za Taekwondo klub Sajnami zlato su osvojili: Bruno Marić, Lucija Ćosić, Mia Fernbach, Valentina Plašć, Patrik Sučić, Tara Marić, Marta Čopčić, Dominik Greifenstein, Fran Čopčić, Matej Ćosić, Ivana Firi, Mirja Pavlović. Srebrna odličja osvojili su: Patrik Mrkonjić, Borna Dujić, Silvija Šarić, dok su brončano odličje osvojili: Mario Bjelobradić, Antonija Stjepanović, Arian Ćosić, Doris Lukić.

Taekwondo klub ''Osijek'' bio je uspješan u pojedinačnom dijelu te su tako zlato osvojili Filip Zahirović, Ana Pešikan, Filip Jelošek, Matej Volarević, Laura Zahirović. Srebrno odličje osvojili su: Noa Muštran, Marko Šimon, Dominik Lovaković, Hana Marković, dok su brončano odličje osvojili Lovro Matrić i Gabriela Lana Štrk. Taekwondo klub ''Cro-Cop'' Privlaka u ukupnom poretku od 29 klubova zauzeo je 21. mjesto, a srebra u Privlaku donijeli su Iva Domitrović, Arijana Prgomet i Miloš Babić, dok su brončana odličja osvojili: Luka Josipović i Anda Pehar.

Taekwondo klub Vinkovci u ukupnom poretku zauzeo je šesto mjesto. Zlato je osvojila Marina Andabak, srebrno odličje: Petar Lozić, Silvio Baškaj-Macan, Karlo Bakšaj-Macan, Veljko Jovanović, Fran Dekanić, Marija Tunjić, Danijela Vulić, Arijana Piljić, dok su brončano odličje osvojili: Dora Osrečki, Leon Pezo, Karlo Čačić.

Taekwondo klub ''Otok'' u ukupnom poretku osvojio je deveto mjesto. Zlato su osvojili Antonela Marijančević i Antonela Abramović, srebro je pripalo Mirni Miljević, Petri Ždravac, Emi Pap, a bronca Lani Znahor i Branimiru Kuveždiću. Taekwondo klub Brod u ukupnom poretku osvojio je osmo mjesto. Zlatno odličje osvojili su Lucija Abramović i Sven Sudić. Srebro su osvojili Ana Josipović, Ante Jukić, Josip Čretin, a broncu Sara Mikuš i Luka Ivanković. Taekwondo klub Kneževi Vinogradi osvojio je 14. mjesto. Zlatno odličje osvojio je Borna Čikojević, srebro Andrej Zundanović i Karla Marinović, a broncu Luka Damjanov.

Pojedinačne nagrade

Za najboljeg borca u kategoriji mlađih kadeta proglašen je Sven Sudić (TK Brod), u konkurenciji mlađih kadetkinja Jelena Vasić (TK Brčko). U kategoriji kadeti najboljim je proglašen Leon Dukanović (Elite, Zagreb), a kod kadetkinja Nicole Rogar (Ion Zagreb). Kod juniora najboljim je bio Nenad Mitrović (Sokol-Goku), u kategoriji juniorke Ana Pešikan (Osijek), a među seniorima najbolji su bili Osječani Filip Jelošek i Laura Zahirović.

Mario KOKAJ
DONACIJA SOCIJALNOJ SAMOPOSLUZI

Turnir je imao humanitarni karakter. U suradnji s udrugom Mladi protiv gladi Vinkovci uoči turnira skupljane su nepokvarljive namirnice i higijenske potrepštine za socijalnu samoposlugu u Vinkovcima. Prikupljenu donaciju pristiglu iz dvadesetak mjesta iz Hrvatske i BiH predstavnici Taekwondo kluba Sajnami i udruga Mladi protiv gladi uručili su volonterima u socijalnoj samoposluzi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana