Novosti
SASTANAK ČELNIKA STRANAKA VLADAJUĆE KOALICIJE

Teme - blokirani građani i Agrokor, o opozivu ni riječi
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Više od četiri sata trajao je u ponedjeljak sastanak premijera Andreja Plenkovića s čelnicima stranaka vladajuće koalicije. Riječ je o redovitom sastanku o aktualnim temama koji se održava svaka dva tjedna, a teme su mu, kako tvrde njegovi sudionici, bile problemi blokiranih građana i situacija u Agrokoru.

Sudionici sastanka kazali su novinarima kako se nisu bavili oporbenom inicijativom za smjenu potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Čelnik stranke Reformisti Radimir Čačić izjavio je uoči sastanka kako postoje problemi u Varaždinskoj županiji oko realizacije dogovora između Vlade i njegove stranke, u sklopu njihove programske suradnje. "Imamo ozbiljnih problema s Vladom. Obećanja i dogovori nisu realizirani oko golemog duga koji Vlada ima”, rekao je Čačić te prozvao ministre Predraga Štromara i Blaženku Divjak da opstruiraju povrat novca Varaždinskoj županiji. “Radi se o golemim štetama, konkretno, sada su to već 33 milijuna kuna na osnovi sporazuma o javno-privatnom partnerstvu. Dakle, štete su goleme i čine se namjerno, i to je direktna opstrukcija Vlade. Sad je već toga dosta”, rekao je Čačić novinarima.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nije htio komentirao njegove optužbe, rekavši kako Čačić na samom sastanku nije iznosio nikakve primjedbe, a za teme sastanka u Banskim dvorima rekao je kako su bile brojne: “Od rasta BDP-a i cijelog programa koji potpredsjednica priprema za poticanje gospodarstva, investicija, pa do onih aktualnih kao što su problem s blokiranima i ovršnim zakonom. Zadovoljan sam komunikacijom, zasad nema nikakvih problema”, rekao je Vrdoljak.

Upitan je i za komentar zahtjeva oporbe za opozivom Martine Dalić. “Nećete vjerovati, ali više smo se bavili hrvatskim građanima, nego zahtjevima opozicije, jer naš je posao rezultat koji trebamo isporučiti našim građanima, a ne reakcija na postupke opozicije”, rekao je Vrdoljak.

Istaknuo je i da je na sastanku sudjelovao i novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško. D.Pav.

“UDRUGA NEZAVISNIH” S PREMIJEROM

Premijer Plenković sastao se u Banskim dvorima s predstavnicima gradova i općina “Udruge nezavisnih” gdje su razgovarali o modelima buduće suradnje. “Dobro smo primljeni, naši prijedlozi išli su u pravcu da budemo partner Vladi i ostanemo nezavisni”, kazao je nakon sastanka predsjednik te udruge Ante Dabo. Naglasio je da “Udruga nezavisnih” nije politička stranka. “To ne želimo biti, ali želimo surađivati sa svima”, kazao je Dabo. Na novinarsku konstataciju kako postoje sumnje da se ne radi samo o neovisnoj udruzi nego političkoj platformi sličnoj Mostu, Dabo je ponovio da žele biti nezavisni. “Udruga je sada isključivo udruga i nema nikakve karakteristike političke stranke, a hoće li se netko od kolega odlučiti za iskorake na državnoj razini, to je njegova odluka”, kazao je. “Nije pod svaku cijenu nužno da se moramo organizirati kao politička stranka i to ne želim i sigurno me nećete vidjeti ni na jednoj listi za Sabor”, dodao je. H

Možda ste propustili...

NESLUŽBENE INFORMACIJE STIŽU IZ SLOVENIJE

Novi Agrokor preuzet će konzorcij hrvatskih tvrtki

OSJEČKO-BARANJSKI ŽUPAN U BAČKOM MONOŠTORU

S Hrvatima u Vojvodini moguć razvoj prekograničnih projekata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana