Novosti
SABOR: BEZ OPRAVDANOG IZOSTANKA 21 ZASTUPNIK

SDP osramotio Hajdukovića zaboravivši da je u SAD-u?!
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

Čak 21 saborski zastupnik bez opravdanog je razloga u veljači izostao s plenarne sjednice Hrvatskog sabora, a rekorder je, bar prema službenom izvješću, osječki SDP-ovac Domagoj Hajduković, koji je od deset dana, koliko je Sabor zasjedao, izostao pet, stoga će biti kažnjen oduzimanjem 750 kuna od zastupničkog paušala.

To bi bilo sasvim u redu da, kako nam je rekao Hajduković, on klubu svoje stranke uredno nije prijavio da ide na trotjedni put u Sjedinjene Američke Države na poziv State Departmenta, gdje je sudjelovao u programu o vanjskoj politici SAD-a, no netko iz SDP-a to je očito zaboravio dojaviti i u Sabor. “Ne znam zašto to klub SDP-a nije prijavio saborskom Odboru i to je jedini komentar koji mogu dati”, rekao nam je. Sukladno s tim, i s obzirom na činjenicu da će mu tako zaslugom njegove stranke na sljedećoj plaći biti uskraćen spomenuti iznos, Hajduković, inače i predsjednik osječko-baranjskog Županijskog odbora stranke, nije imao komentara.

Osim njega, najviše su izostajali zastupnici Marko Vučetić (nezavisni u Klubu Mosta) i Dražen Barišić (HDZ), gradonačelnik Velike Gorice, skupivši dva neopravdana dana pa će im mjesečni paušal, koji iznosi 1500 kuna, biti umanjen za 300 kuna.

Čak 18 saborskih zastupnika bez opravdanog razloga nije došlo na saborsku sjednicu protekloga mjeseca - jedan dan. Osam od njih su HDZ-ovi zastupnici (Marijana Balić, Darko Horvat, Ivan Kirin, Andrija Mikulić, Domagoj Mikulić, Domagoj Ivan Milošević, Sanja Putica i Žarko Tušek), četiri SDP-ovi (Joško Klisović, Ranko Ostojić, Darko Parić i Mihael Zmajlović), potom Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović iz Neovisni za Hrvatsku, reformist Darinko Dumbović, nezavisni Vlaho Orepić, HSS-ova Ana-Maria Petin i Hrvoje Zekanović iz Hrasta.

Brojnost zastupnika koji za veljaču nisu donijeli ispričnice pokazuje da je mali broj izostalih u siječnju, samo sedam, ipak bio slučajan te da je veljača prema broju izostanaka bila treći najlošiji mjesec, od sedam koliko se takav sustav primjenjuje.I.Bošnjak

Naplaćeno 31.500 kuna kazni

Treba podsjetiti i da u veljači Sabor jedan tjedan nije zasjedao. Zastupnik izostanak može opravdati ako je bio bolestan, za što mora donijeti liječničku potvrdu, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim, kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan. Opravdavaju mu se i izostanci zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština. Zbog neopravdanih izostanaka, zastupnicima je u sedam mjeseci ukupno “naplaćeno” oko 31.500 kuna kazni.

Možda ste propustili...

OSVOJILI PRVU NAGRADU ZA PROJEKT TRENAŽNOG ZRAKOPLOVA

Krstičević primio studente

ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD

Protega i Sladonja oslobođeni

PREMA PODACIMA DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU

Godišnji dohodak u poljoprivredi 3,3 posto manji

Najčitanije iz rubrike