Novosti
MINISTAR ZA BREXIT U HRVATSKOJ

Britanija otvara za Hrvate tržište rada?
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Odluka Ujedinjenog Kraljevstva da ne produlji ograničenja za Hrvate na svom tržištu rada ne bi utjecala na dinamiku britanskog tržišta rada, a bila bi vrlo pozitivno primljena u Hrvatskoj, ocijenio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković tijekom sastanka u Banskim dvorima s britanskim ministrom za izlazak iz Europske unije Davidom Davisom.

"S obzirom na ukupni broj hrvatskih državljana i veličinu tržišta rada, takva odluka bila bi vrlo pozitivno primljena u Hrvatskoj, a ne bi ni na koji način utjecala na dinamiku britanskog tržišta rada", rekao je premijer, a prenosi Vlada u priopćenju. Hrvatska nastoji iskoristiti pregovore o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, kako bi se status hrvatskih državljana izjednačio s onim ostalih država članica na britanskom tržištu rada, rekao je Plenković, naglasivši da je za Hrvatsku važno da UK ne produlji ograničenja za hrvatske državljane na svom tržištu rada. Davis posjećuje države članice uoči sastanka Europskog vijeća 23. ožujka, kada će se razgovarati i o daljnjem odnosu između EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić također se sastala s ministrom Davisom, koji je predstavio najnovija razmišljanja britanske vlade o budućim odnosima UK-a i EU-a.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOJAN BODRAŽIĆ, PREDSJEDNIK UDRUGE “UPRAVITELJ”

Energetska obnova: Zbog skupljih radova upitna isplativost

2

POZIV MUP-A NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

Upozorite migrante da neće ući ilegalno

3

ZA ZAKON KOJI POSTOJI VEĆ TRI GODINE NEKI NISU NI ČULI?!

Humanitarne akcije: Svaka kuna koju prikupite, mora biti prijavljena