Osijek
UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI 2”

Za 614 učenika Grad Osijek
osigurao školske obroke
Objavljeno 5. ožujka, 2018.
Ni jedan učenik u školi nije gladan, kaže Vajdić

Zahvaljujući prijavi Grada Osijeka u rujnu prošle godine na javni poziv tadašnjeg Ministarstva socijalne politike i mladih za dostavu projektnih prijedloga osiguranja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva sredstvima FEAD-a, danas u osnovnim školama u Osijeku osiguranu užinu ima 614 učenika.

- Ovaj projekt pridonosi ublažavanju dječjeg siromaštva kao pomoć u obliku besplatnog obroka u školama i nije u koliziji s nacionalnim programom ili zamjena za postojeće programe, nego je njihova dodana vrijednost. Projekt je usmjeren djeci koja nisu članovi obitelji korisnika prava na naknadu troškova stanovanja grada Osijeka, nego djeca iz kućanstava s prosječnim prihodima od 2000 kuna po članu. Osigurava ravnopravan položaj i jednake mogućnosti za sve učenike u osnovnim školama u Osijeku – objasnila je dogradonačelnica Žana Gamoš na jučerašnjoj uvodnoj konferenciji projekta “Škole jednakih mogućnosti 2”, dodavši da je ukupna vrijednost projekta 623 tisuće kuna za 110 tisuća besplatnih obroka.

OŠ “Tin Ujević” samo je jedna od 20 škola u gradu čiji su učenici uključeni u projekt. Ravnateljica Jasenka Vajdić ističe da je u projekt uključeno 58 učenika, i to iz obitelji s ograničenim primanjima. Ovaj projekt, kaže, dobro im dođe za poboljšanje kućnog budžeta i znači olakšanje, posebice višečlanim obiteljima.

- Ni jedan učenik u školi nije gladan i svi su učenici pokriveni nekim oblikom pomoći za školski obrok, čija je cijena pet kuna po danu. Vajdić kaže da škola nema uvjete za kuhinjsku pripremu obroka, no zahvaljujući suradnji s nutricionistima vodi se računa da učenici dobivaju hranjive, konkretne obroke. Isto je i u ostalim osnovnim školama, čiji su ravnatelji zadovoljni činjenicom da je užina osigurana za sve učenike. M. Mihelić

DOGODINE U ŠKOLAMA KUHANI OBROCI SA SLAVONSKIH OPG-ova?

Situacija oko vrste obroka mogla bi se već sljedeće godine promijeniti u brojnim osnovnim školama. Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić kaže kako nije isključeno da će učenici, suradnjom s OPG-ovima iz Slavonije i Baranje, dobiti i drukčije, kuhane obroke, ali i da će se povećati broj učenika uključenih u projekt.

- O povećanju prihodnog cenzusa ovise uvjeti natječaja - rekao je Kristić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆNA NAGRADNA IGRA “ŽENE ZA ŽENE”

Osječke poduzetnice udružile se kako bi darivale sugrađanke

2

U NOVOUREĐENOM SAKUNTALA PARKU POJAVILI SE PRVI VANDALI

Privremene ograde za zaštitu tise opet srušene

3

UOČI TRGOVCIMA UDARNIH VIKENDA

Oprezno s ranim sniženjima, sezonska su od 27. prosinca

oglas