Osijek
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

50 umirovljenika na
tečaju iz informatike
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Nakon što je, 2014. i 2015., prvi put uspješno proveden ciklus tečajeva informatike za osobe treće životne dobi, kada ih se čak 160 podrobnije upoznalo s modernom tehnologijom, Grad Osijek je i ove godine prepoznao važnost dodatnog opismenjavanja svojih umirovljenih sugrađana.

Tako su upravo jučer na Pučkom otvorenom učilištu prve dvije skupine umirovljenika počele raditi na računalima, a pod budnim okom strpljivog mentora u sljedeća dva mjeseca usavršit će vještine upotrebe interneta, ali i znanja o cijelom operativnom sustavu Windows i programima iz Microsoft Officea, poput Worda i Excela.

- Plodonosna suradnja Grada Osijeka i Pučkog otvorenog učilišta nastavlja se i ovim projektom, a veliki interes sugrađana samo dokazuje kako zbilja postoji konstantna potreba za tehnološkim usavršavanjem. Stoga će se nastava informatike za umirovljenike održavati dva-tri puta tjedno u trajanju od dva školska sata, pa će tijekom 2018. čak pet grupa od deset sudionika kod nas zaraditi svoje diplome i priznanja - rekao je na uvodnom predavanju Miroslav Amrein, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta.

Riječima potpore je nakon ravnatelja prisutne sudionike pozdravio i Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, naglasivši kako će 40 sati predavanja za pedesetak sudionika biti potpuno besplatno, jer je Grad Osijek za ovaj ciklus osigurao čak 50 tisuća kuna.

- Kada je riječ o informatičkom obrazovanju, naša je pozornost posljednjih mjeseci bila usmjerena samo djeci predškolske dobi, te osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Stoga mi je iznimno drago što Grad Osijek ponovno sudjeluje u ovom projektu i pokazuje svojim zainteresiranim sugrađanima da nikada nije kasno - s ushićenjem je istaknula Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika, naglasivši kako su ovakvi tečajevi izvrsna prilika za razvoj novih poznanstava i prijateljstava, ali i, najvažnije, umnogome olakšavaju svakodnevicu i obavljanje dnevnih zadataka.

Marko MANDIĆ
Možda ste propustili...

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA

Korištenje BOSON setova dodataka za micro:bit

SVJETSKI DAN PJESNIŠTVA U GISKO-U

Učili kako se piše dječja pjesma

U ORGANIZACIJI MAMMAE KLUBA OSIJEK OBILJEŽEN DAN NARCISA

Preventivni pregledi i rano otkrivanje raka ključni su za uspješno liječenje