Osijek
DAR U POVODU 475. OBLJETNICE ŠKOLSTVA U SELU

Učenici u Lugu dobili sportsku dvoranu
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Na važnu, 475. obljetnicu školstva u Lugu, u ponedjeljak je u tom selu biljske općine svečano otvorena nastavno-sportska dvorana. Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je dvoranu vrijednu nešto manje od pet milijuna kuna financirala Županija.

- Specifičnost je da su, iako škola u Lugu postoji već 475 godina, učenici tek sada dobili dvoranu. Kad još u Đakovačkoj Satnici završimo gradnju, dvoranu će imati sve škole na području naše županije. Dvorana je rezultat našeg ulaganja u prosvjetu i rezultat suradnje mađarske nacionalne manjine i Osječko-baranjske županije. Ovu školu pohađaju 82 učenika, no dvorana će biti na korist ne samo njima, nego i ostalim mještanima. Nakon ove svečanosti idemo u Pečuh gdje se otvara Hrvatska kuća, iz čega je razvidno kako mi pomažemo mađarsku nacionalnu manjinu, a Mađari hrvatsku nacionalnu manjinu u Mađarskoj - izjavio je Anušić.

Veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj Jozsef Magyar istaknuo je važnost suradnje Hrvatske i Mađarske na zadovoljstvo obiju naroda koji žive u te dvije države.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj kazao je kako je zadovoljan što je dvorana završena i što učenici više neće imati tjelesni odgoj u blagovaonici.

- Sada i školarci iz Luga imaju mjesto za primjereno održavanje nastave i drugih manifestacija zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji. Velik trud ulažemo da mladi imaju odlične uvjete i da ne odlaze nakon školovanja. Nastojimo ulagati što više u infrastrukturu, ali i stvarati preduvjete za zapošljavanje kako bismo stvorili uvjete za ostanak. Sada nam je u planu sagraditi novu sportsku dvoranu u Bilju koja će pružiti daleko veće mogućnosti upravo mladima koji će se moći afirmirati i kroz sport - kazao je Cickaj.

Ravnateljica škole u Lugu Ana Kovačević kaže da je zadovoljna prekrasnom dvoranom i novim uvjetima za školovanje. D. Pejić

Možda ste propustili...

DAVOR BILMAN PREDSTAVIO SVOJ “SKENER OSOBNOSTI”

Odjeća kao ogledalo osobnosti

OSIJEK SOFTWARE CITY - FRONTEND TALKS

Predavanje o temi “Optimizacije frontenda na http/2”

ZELENI ČETVRTAK NA GLAVNOJ TRŽNICI

Kupinovo vino za bolju krvnu sliku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!

2

IDUĆE GODINE DIPLOMSKI STUDIJ SOCIJALNOG RADA NA PRAVU?

U cijeloj regiji kronično nedostaje magistara struke

3

JOSIPA MARIJANOVIĆ, POBJEDNICA FOTONATJEČAJA “OTKRIVANJE”

Fotografija na naslovnici
najveća mi je nagrada

oglas