Mozaik
“RUVOM KROZ KORIZMU”

Vez zlatom i svilom, šlingeraj...
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

Na 19. manifestaciji “Ruvom kroz korizmu” u organizaciji Kulturnog centra Klasje iz Privlake tijekom dva dana održana je radionica rukotvorina i izložba rukotvorina.

Na radionici rukotvorina sudjelovali su: “Vezilje” Gradište, “Divan” Cerna, “Škrinjica” Vinkovci, “Vrijedne ruke” Vinkovci, “Sloga” Majur, “Duo” Domaljevac te Kulturni centar Klasje.

Sama je radionica uz rad raznih udruga koje se bave izradom rukotvorina protekla uz prigodni kulturno-umjetnički program. Mogla se vidjeti izrada pletenja košara od šibe, vez zlatom i svilom, šlingani radovi, oslikavanje i ukrašavanje boca, uskrsne kreacije, izrada raznih ukrasnih košarica od konca, špage, papira, svile itd.

Za kulturno-umjetnički program zaslužne su pjevačka skupina “Sloga” iz Majura (Sisačko-moslavačka županija) koja je otpjevala nekoliko pjesama i izrecitirala nekoliko recitacija, a “Vrijedne ruke” iz Vinkovaca priredile su etnoreviju i pokazale što se sve može kreirati i naravno pretvoriti u prekrasne odjevne etnopredmete.

Drugi dan manifestacije izložba rukotvorina na kojoj su izložene razne rukotvorine protekao je u ovim zimskim danima u ugodnom druženju posjetitelja s članovima udruga koje su izložile svoje radove, a sudjelovale su: “Zlatne niti” iz Gunje, “Druge” Rokovci-Andrijaševci, “Duo” Domaljevac, “Udruga žena” Otok i Kulturni centar “Klasje”.

Na ovoj lijepoj manifestaciji razgovaralo se i kako što napraviti i gdje su koje udruge pozvane te na koje manifestacije idu i izlažu svoje prekrasne radove.

Na kraju recimo da će se 11. ožujka održati koncert korizmenih pjesama u župnoj crkvi sv. Martina i na njemu će nastupiti razne pjevačke skupine iz bliže i dalje okolice Hrvatske uz domaće (privlačke) skupine i naravno domaćina Kulturni centar Klasje. U cijelom programu manifestacije sudjelovat će dvadesetak udruga i pjevačkih skupina te oko dvjesto pedeset osoba.

Mario KOKAJ

Manifestaciju je organizirao Kulturni centar Klasje iz Privlake , a održana je radionica i izložba rukotvorina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike