Regija
INTERVENCIJSKI PLAN VUKOVAR

Vrtićka kuhinja, hotel Dunav, Ekonomska škola, obnova Radničkog doma
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

VUKOVAR

U ožujku prošle godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavilo je Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije nekoliko gradova na ratom pogođenim područjima, među kojima je i Vukovar. Izrađen je intervencijski plan vrijedan oko 23 milijuna eura, s tim da su sredstva osigurana u Europskom fondu za regionalni razvoj i Europskom socijalnom fondu. Proces izrade intervencijskog plana počeo je osnivanjem tzv. intervencijskog tima, u čijem su sastavu djelatnici Grada i Razvojne agencije. Gradonačelnik Ivan Penava kaže kako tim kontinuirano provodi sve radnje koje zahtijeva realizacija svih planiranih projekata.

- Od svih je gradova Vukovar najdalje otišao u realizaciji projekata jer smo, uz konzultaciju s resornim ministarstvom, tim sredstvima sagradili novu, modernu tržnicu. Očekuje nas još puno posla i radi se na pripremi dokumentacije koja je iznimno opsežna i sukladna normama koje propisuje EU - rekao je Penava.

Pri izradi intervencijskog plana nastojalo se obuhvatiti projekte iz različitih sektora te su zastupljeni gospodarstvo, komunalno gospodarstvo, kultura, turizam i društvene djelatnosti, a čelništvo Vukovara navodi kako za provedbu tih važnih projekata nisu imali dovoljno novca u gradskom proračunu.

- Rok za provedbu je 2023. godina. Aktivno radimo na projektiranju i projektnoj dokumentaciji za radove na bivšem hotelu Dunav, koji će nakon obnove i opremanja biti prenamijenjen u Društveno-obrazovni centar. Planom je obuhvaćena i gradnja Ekonomske škole te rekonstrukcija zgrade Radničkog doma u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta. Prvo će biti realiziran projekt obnove centralne kuhinje u Dječjem vrtiću u Županijskoj ulici - rekao je gradonačelnik i podsjetio kako Grad očekuje i velika investicija u park-šumu Adica, gdje će se naći adrenalinski park s mnoštvom atraktivnih sadržaja te bungalovi i “Čarobna šuma”.

- To je A lista programa Grada, no sukladno raspoloživim sredstvima i njihovom utrošku, postoji i B program s desetak projekata koje ćemo realizirati ako bude novca. Prilikom izrade plana vodili smo se širom društvenom koristi koju će svaki projekt donijeti Vukovaru, ali naglasak je na onima koji će pridonijeti smanjenju broja nezaposlenih i sprječavanju odlaska stanovništva - pojasnio je Penava. D. Korpoš

Počinje uređenje gradskog stadiona

Ove bi godine trebalo početi uređenje gradskog stadiona, s tim da će dio potrebnih sredstava biti osiguran Fondom za obnovu i razvoj Vukovara. Provedene su edukacije i objavljen je natječaj za poticaje za poduzetnike kojima je na raspolaganju ukupno 7 milijuna kuna, a u pripremi je natječaj za udruge i ustanove.

Možda ste propustili...

SASTANAK S ČELNICIMA UKRAJINSKE ZAJEDNICE RH

Dovršetak Ukrajinskog doma u Vukovaru

ZADRUGA “VRHUNSKO VUKOVARSKO”

Promocija Vukovara i brendirani proizvodi

SPIDER GRUPA GRADI NOVU TVORNICU

Godišnji plan - 400 milijuna vrećica čaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOK ČEKAJU PRESELJENJE

Od nekad 25 pustaraša ostalo ih je samo pet

2

POTEZ LEVANJSKE VAROŠI ZA BOLJU DEMOGRAFSKU SLIKU

Najnenaseljenija općina u RH potiče rađanje s 10.000 kuna!

3

NAJLIJEČNICI I NA ISTOKU HRVATSKE

Dr. Nikola Drobnjak tridesetak godina “liječnik je duše”