Autoglas
POBJEDA NIKIJA MAYRA-MELNHOFA

Austrijanac obranio naslov u Kumrovcu
Objavljeno 6. ožujka, 2018.

Austrijska posada u sastavu Niki Mayr-Melnhof i Thomas Zeiser u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom 31:37,7 minuta, odnijela je pobjedu u sedmom izdanju INA Rally Kumrovec 2018., koji je bio u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba i kojim je počelo Prvenstvo Hrvatske. “Bio je to jedan težak rally, drugačiji od prošlogodišnjeg, ali uspjeli smo preživjeti i ne zapeti nigdje. Bilo je snijega, ali zabavili smo se i gurali do kraja. Bilo je fantastično voziti ovdje. Sretan sam zbog nove pobjede”, zaključio je Niki Mayr-Melnhof.

Drugo mjesto pripalo je hrvatskoj posadi Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Škoda Fabia R5), koji su za Austrijancima zaostali 1:20,2. “Ovo je dobra utrka, dobro je vrijeme za mene. Rute su teške, ali to volim. Sretan sam. Niki je dobar vozač, drugo mjesto je dobar uspjeh i to mi je bitno”, rekao je aktualni prvak Hrvatske Krisztian Hideg. Treće mjesto osvojila je još jedna hrvatska posada Zoran Raštegorac i Damir Bruner (Mitsubishi Lancer EVO IX), s ukupnim vremenom 34:05,8. “Zahvalio bih svima koji su radili na stazi. Stvarno su morali dati nadljudski napor da staza bude takva kakva je. Imali smo strategiju i vozili smo cijelo vrijeme isto. Za dva starca mislim da je treće mjesto vrlo dobro”, rekao je Raštegorac.

Od 40 posada iz četiri zemlje koje su došle u Kumrovec, 34 su bile hrvatske, a na kraju tri posade nisu završile utrku, a jedna nije niti startala na brzincima. Iako je u Kumrovcu pao snijeg organizatori imaju razloga za zadovoljstvo, jer navijači su ponovno bili uz stazu, a utrka je uspješno obavljena. Pomalo je sve izgledalo kao zimska utrke WRC-a.M.Bu.