Kultura
POEZIJA TO GO - PROGRAM POTICANJA ČITANJA POEZIJE ZA MLADE

Poezija je laboratorij jezika
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

ZAGREB

Projekt Poezija to go program je poticanja čitanja poezije za mlade, koji je osmislila književnica Sonja Zubović, voditeljica umjetničke organizacije Tekston, a zaživio je na društvenim mrežama 2015. Na Facebooku ga prati do 15.000 ljudi dnevno!

- Poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta - ističe Sonja Zubović.

Zahvaljujući projektu, poezija je dobila novu komunikacijsku šansu da se lako i brzo otvara mladima i svima koji se tako osjećaju.

Izvan internetskog medija Poezija to go u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a često sudjeluju i određene osobe iz javnog života, pa su do sada poeziju tako podržali i Luka Bulić i Baby Dooks, Miljenko Cvjetković Minja, Goran Gorše, Tomislav Goluban i kapetan Broda kulture Igor Gerenčer.

U dvorani Müller u kinu Europa, 7. ožujka, druženje s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go, nastupaju pjesnikinje Irena Vrkljan, Sonja Manojlović, Enerika Bijač, Dorta Jagić, Lidija Bajuk i Sonja Zubović. U glazbenom dijelu programa nastupit će Lidija Bajuk. Ljepota poezije, druženje s uglednim, nagrađivanim pjesnikinjama uoči Međunarodnog dana žena jamče jedinstven doživljaj za pamćenje. N.Vek.

Možda ste propustili...

U SRIJEDU SVEČANO OTVORENJE 56. GORANOVOG PROLJEĆA

U četiri grada sudjelovat će 40 pjesnika iz 14 zemalja

GRAD ĐAKOVO, ORGANIZATOR FESTIVALA

Dioniz promovira naš kulturni identitet

NASTAVLJA SE PROJEKT IZVOĐENJA VAŽNIH HRVATSKIH OPERA

Opera "Porin" u izvornom obliku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana