Sport
PRVA HMNL

Ni kod rezultata 5:5 nije bilo drame
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Osijek Kelme je protiv posljednjeplasirane momčadi prvenstva Prve HMNL Albone Potpićan '98 očekivano ostvario svoju šestu ovosezonsku pobjedu. Međutim, utakmica se nije razvijala posve glatko kako se pretpostavljalo. Osječani su sami sebi uporno otežavali život, ali su na kraju ipak pronašli put do zaslužene pobjede. Kontrolirali su utakmicu cijelo vrijeme, vodili s 3:1 i tada imali prvi put priliku slomiti susret jer su u tim trenucima dvije minute imali čovjeka više na parketu zbog isključenja Patrika Drndića, ali nisu to iskoristili. Ipak, na poluvremenu su imali sigurnih 5:2, pa je tada više izgledalo kako će gosti doživjeti visok poraz negoli da će se vratiti u susret. Ipak, na početku drugog poluvremena zamirisala je senzacija. U razmaku od pet minuta (od 23. do 28.) gosti su baš ni krivi ni dužni uspjeli izjednačiti! Indolentna i neodgovorna igra Osijek Kelmea urodila je brojnim pogreškama, posebno u predaji lopte i gosti su uzeli ponuđeno, iako njihova nada u iznenađenje nije trajala duže od 20-ak sekundi jer su prvo Dakić, a onda ubrzo i Pandurević pogodcima stvari vratili na mjesto. Zapravo, bila je to nepotrebna drama izazvana isključivo preranim opuštanjem Osječana u nekoliko navrata.

- Možda je tijek susreta u jednom trenutku poprimio dramatične okvire, ali ni kod 5:5 nisam se brinuo za našu pobjedu. Vidjelo se da smo organiziranija i ozbiljnija momčad premda smo puno griješili. Ne znam zbog kojeg smo razloga bili tako nemirni kod otvaranja igre. Inače, s loptom smo djelovali sasvim dobro. Zabili smo sedam pogodaka, stvorili bar još toliko čistih situacija, ali smo lošim reakcijama ispred naših vrata stalno goste držali u životu. Čudna je to bila utakmica, valjda najčudnija otkako sjedim na klupi. Potpićan '98 ima individualnu kvalitetu i to nam je stvaralo dosta problema jer nismo bili kompaktni i dovoljno čvrsti u obrambenim zadacima - rekao je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Imali su Osječani sreću što je iznimno raspoložen bio Andrej Pandurević. Zabio je triput, a dva je pogotka pripremio. Stalno je maltretirao goste i bio konstantna opasnost za njihova vrata. Uostalom, nije se lako ni sjetiti kada su osječki malonogometaši posljednji put zabili sedam pogodaka. Dogodilo se to prije više od godinu dana u prosincu 2016. godine kada je u Zrinjevcu stradao Solin (7:1). U biti, prva "četvorka" Duvančić, Šalaj, Mijić, Pandurević izgledala je sasvim dobro. Međutim, problemi su nastupili kada je na parketu bila manje mobilna momčad s Dakićem, Ćurkovićem i Živanovićem. U tim trenucima Osječani nisu mogli držati visok tempo. Uostalom, nije to ni čudno s obzirom na to da Ćurković uopće ne trenira jer ne živi u Osijeku, a slična je situacija i sa zimskom pridošlicom Živanovićem. I to se osjeti, ali to je već problem kojim se mora pozabaviti trener Marin Smoje. Ovako, najvažniji su bodovi koji su osječku momčad ostavili u posve ravnopravnoj utrci za ulazak u doigravanje. Baš zbog toga će sljedeći susret koji Osijek Kelme igra već sutra (utorak) u Zagrebu protiv Alumnusa biti iznimno važan.

Dalibor KELER
OSIJEK KELME                   7  (5)
ALBONA P. '98                     5  (2)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Matija Horvatek (Našice) i Mario hrženjak (Mikleuš) – po 6. Strijelci: 1:0 Pandurević (1), 2:0 Šalaj (5), 2:1 Radusin (6), 3:1 Šalaj (13), 3:2 Kurolt (18), 4:2 Kundid (19), 5:2 Pandurević (19), 5:3 Husarić (23), 5:4 Kurolt (26), 5:5 Husarić (28), 6:5 Dakić (28), 7:5 Pandurević (29). Žuti kartoni: Duvančić, Šalaj, Živanović (Osijek Kelme), Radusin, Drndić, Zahtila, Ljubas (Albona Potpićan '98). Crveni karton: Drndić (Albona Potpićan '98).

OSIJEK KELME: Konrad 6, Mijić 5,5, Šalaj 7, Pandurević 8, Duvančić 6,5, Živković, Kundid 6,5, Ćurković 6, Grizelj, Živanović 5,5, Čosić, Dakić 6,5.

ALBONA POTPIĆAN '98: Zahtila 5,5, Ljubas 6,5, Drndić 5, Kurolt 7,5, Husarić 7, Živadinović 6, Bobić 6, Radusin 6.

IGRAČ UTAKMICE: ANDREJ PANDUREVIĆ (OSIJEK KELME).

Rezultati 14. kola

Osijek Kelme – Albona Potpićan '98 7:5, Crnica (Šibenik) – Futsal Dinamo 5:6, Novo vrijeme Apfel (Makarska) – Square (Dubrovnik) 6:1, Split Tommy – Vrgorac 7:1, Uspinjača (Zagreb) – Alumnus (Zagreb) 3:6, Nacional Zagreb – Brod 035 4:1.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike