Sport
NK OSIJEK: IZ SNIJEGA U JACUZZI

Najavu toplijeg vremena svi čekaju kao ozebli sunce
Objavljeno 5. ožujka, 2018.
Upitno je hoće li Osijek odigrati susret protiv Lokomotive u srijedu u Kranjčevićevoj

Nad Osijekom, pa tako i nad Gradskim vrtom, tijekom vikenda pale su nove količine snijega i zato je odluka o odgodi susreta s Interom bila logična. Uz to, ledena kiša koja je padala u petak navečer stvorila je i ledenu koru pa bi se stadion Gradski vrt u ovom trenutku, a nakon probijanja prvog sloja, mogao pretvoriti u golemo sanjkalište ili grudalište.

Loši uvjeti

Novi snijeg stvorio je i nove glavobolje povjereniku za natjecanje. Nije samo padalo u Slavoniji, zabijeljelo je i u Zagrebu, pa je upitno hoće li se jednom već odgođeni susret Lokomotive i Osijeka uopće odigrati u novom zakazanom terminu u srijedu, 7. ožujka, s početkom 15 sati. Kako stižu informacije iz Zagreba teren u Kranjčevićevoj trenutačno je u vrlo lošem stanju, u ovome trenutku ne postoje ni minimalni uvjeti za igru, a do srijede moraju se stvoriti bar minimalni kako bi se susret ipak odigrao. Dođe li do nove odgode, proći će tako tri tjedna kako bijelo-plavi nisu odigrali službenu utakmicu. Ne čini se mogućim u ovome trenutku premjestiti utakmicu iz Kranjčevićeve u Maksimir. Naime, Dinamo je jučer na Maksimiru odigrao susret sa Slaven Belupom, a već 10. ožujka tamo će snage odmjeriti Dinamo i Lokomotiva. I to je susret u kojemu je zamijenjeno domaćinstvo. S naknadnom pameti možda je učinjena pogreška što kod prvog utvrđenog termina susreta Lokomotiva - Osijek nije dogovoreno da se susret igra na Maksimiru. Taj vikend, naime, Dinamo je trebao gostovati u Rijeci (susret također odgođen zbog lošeg vremena nap.a). U svakom slučaju najavu toplijeg vremena svi čekaju kao ozebli sunce. Jer doista se ne sjećamo kada je u HNL-u bilo toliko odgoda.

I dok se u Gradskom vrtu “odjel za čistoću” bori s novom količinom snijega koji je na kraju kalendarske zime ponovno potvrdio katastrofalnu infrastrukturu gotovo svih stadiona u Hrvatskoj, iz NK Osijek su na službenoj klupskoj stranici objavili vijest koja se iz današnje perspektive čini nestvarnom.

Pogled iz jacuzzija

Nije novost kako vlasnici NK Osijek žele sagraditi komforan stadion, koji bi prema tim idejama, osim kompletno natkrivenih tribina s više od deset tisuća gledatelja imao i posebne VIP sobe iz kojih će se utakmice moći pratiti iz kreveta, saune ili jacuzzija(!). Dojma smo kako su u ovom trenutku iz Gradskog vrta servirali klasičan spin. NK Osijek i dalje traži svoje mjesto pod “medijskim suncem” pa je “oživljavanje” priče o stadionu s “pet zvjezdica” poslužilo za privlačenje pozornosti prema bijelo-plavima u danima kada već gotovo tri tjedna mreže i lopta miruju. Jer trenutačna realnost Gradskog vrta je sasvim drukčija. Naime, nije uopće sigurno na kojem će mjestu biti novi stadion. Nedavno su iz NK Osijek prolongirali odluku o obnovi travnjaka, u akciji koju će na kraju sezone pokrenuti HNS, upravo zato što još nije definirana lokacija gradnje novog stadiona. A u sadašnjem kompleksu Gradski vrt ne samo da se odgađaju utakmice zbog nemogućih uvjeta na glavnom terenu, nego bijelo-plavi prvoligaši trenutačno nemaju ni jedan normalan teren za vanjski trening s loptom (simbolično su ovih dana dogovoreni termin za trening zakazali i na bazenima nap.a). ni dežurni “kibici s istoka” ne prepoznaju da će od “zlatnog “ tretmana na stadionu imati bilo kakvu korist. Dosta je tu i sumnje, pa je tako jedan od njih sarkastično napisao: “Gledati Rudeš u Gradskom vrtu iz jacuzzija. Neprocjenjivo!”.

Krešimir LACKOVIĆ

nova odgoda?

KRANJČEVIĆEVA JE U LOŠEM STANJU

SKENDEROVIMA PROPALA GORICA

Prvo je susret druge momčadi Osijeka i drugoligaša Gorice, koji se trebao odigrati u subotu u Velikoj Gorici, bio otkazan, da bi potom u petak ipak stigla vijest kako će se susret odigrati. Međutim, na sam dan odigravanja iz NK-a Gorica obavijestili su Osječane kako nisu u mogućnosti osigurati normalne uvjete na terenu pa do gostovanja momčadi koju vodi Dino Skender u Velikoj Gorici ipak nije došlo. Stoga su igrači koji kucaju na vrata prve bijelo-plave momčadi odigrali međusobno susret, koji je okončan bez pobjednika 2:2. Strijelci za „Zelene“ bili su Llanos i Juranović, dok su pogotke za „Žute“ postigli Pongračić i Ilić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike