Novosti
5. KONVENCIJA STRANKE

Most predstavio "Program ostanka"
Objavljeno 4. ožujka, 2018.

Radi zaustavljanja odlaska mladih iz Hrvatske Most nezavisnih lista u subotu, na petoj konvenciji stranke, predstavio je svoj "Program ostanka" koji obuhvaća sedam inicijativa: demografiju, pravosuđe, javnu upravu, energetiku, poduzetništvo, poljoprivredu i zdravstvo.

"Naše političke stranke uvijek traže da im damo sto dana, šest mjeseci, godinu dana, kako bi ustanovile što će raditi, koje zakone će donijeti, kakve planove će imati. Baš zato mi radimo drugačije. Mi već sada pripremamo konkretne zakonske prijedloge i inicijative koje ćemo realizirati, radimo na najvažnijim područjima kako bismo mogli ponuditi mladim ljudima bolju budućnost", poručio je čelnik Mosta Božo Petrov pred 400-tinjak okupljenih članova i simpatizera stranke.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja naglasio je kako je nemoguće pričati o ostanku bez ekonomskih uvjeta. "Za mladog čovjeka je teška i spoznaja da cjelokupan društveni sustav ne funkcionira na stvarnim osobnim zaslugama već na političkoj i financijskoj 'podobnosti'. To je breme ovog društva i baš to Most želi promijeniti, a ovo što danas iznosimo tek je početak", poručio je Grmoja.

O svakoj pojedinoj inicijativi te uobličenim zakonskim prijedlozima na konvenciji govore Mostovi stručnjaci i saborski zastupnici. Demografiju, kao jednu od najvažnijih tema u Hrvatskoj, predstavila je pravnica Mosta Petra Mandić, te saborski zastupnik Miro Bulj, koji su kao središnje mjere naveli delimitiranje porodiljnih naknada za drugih šest mjeseci za blizance, treće i svako sljedeće dijete do tri godine života, te poticanje produljenog i smjenskog rada vrtića u skladu s potrebama roditelja.H