Osijek
BIZARNE KRAĐE NISU RIJETKOST

Na Jugu 2 ukraden kotlić s pirjanim lukom?!
Objavljeno 5. ožujka, 2018.
Kradu ruže s pogrebnih vijenaca, križeve s imenom pokojnika, kipove iz crkava, zimnicu, meso iz pušnica...

Bile vrijedne ili ne, neke su stvari očigledno primamljive kradljivcima pa se tako oko nas događaju vrlo neuobičajene krađe. O jednoj takvoj pisali smo prije nekoliko dana kada je ukraden autobus. Otprilike u isto vrijeme, Osječanka s Juga 2 ostala je bez kotlića u kojem je bio pirjani luk?!

- Namjeravali smo kuhati fiš kod prijatelja pa je suprug odnio kotlić do prizemlja zgrade i ondje ga ostavio dok ne ode po automobil. Kad se vratio, kotlića s lukom više nije bilo. Dobro je da nisam odmah u lonac ubacila i ribu jer bismo ostali bez planiranog ručka. Ja i dalje ne mogu vjerovati da se to dogodilo - ispričala nam je sugrađanka D.S. iz Opatijske ulice (podaci poznati redakciji). Dodaje kako ni sam kotlić nije bio velike vrijednosti pa je tako još više u čudu što ga je netko ukrao, i to u roku od dvije minute, koliko je suprugu trebalo da ode po automobil. Slučaj nisu prijavili policiji jer je riječ o predmetu manje vrijednosti.

Gledajući unatrag, krađe koje se svakako mogu nazvati bizarnima nisu rijetkost. Tako je u studenom prošle godine na Groblju svete Ane došlo do nesvakidašnje krađe svih crvenih ruža s vijenaca, neposredno nakon pogreba. Pet dana prije, s jednog je groblja ukraden drveni križ s imenom pokojnika, a u okolici Osijeka, kad su u pitanju vjerski predmeti, lopov je iz crkve ukrao Gospin kip!

Da je primamljivo i ono što kradljivcima obično ne pada na pamet, pokazuju i dva slučaja iz okolice Osijeka. Nakon provale u jednu kuću ukradeni su zavoji, a u jednom aljmaškom pansionu ukradena je veća količina turšije. Nije poznato jesu li počiniteljima bili od koristi svi ukradeni predmeti, no očigledno je došlo vrijeme kada se od očiju kradljivaca ne drže samo novci i zlatnina. Sudeći prema vrstama ukradenih predmeta, kradljivci mogu ukrasti upravo ono što najmanje smatramo njihovom metom.

Marija MIHELIĆ
“POSUDIO” AUTOMOBIL, PROVOZAOSE I VRATIO GA - I TAKO DVA PUTA

Nedavno se u Osijeku dogodila bizarna, upotrijebimo oksimoron, poštena krađa. Naime, 39-godišnjak je provalio u kuću u Retfali, ukrao ključ osobnog automobila, provozao se i vratio automobil zajedno s ključevima. Iz iste je obiteljske kuće nekoliko dana kasnije ponovno uzeo ključeve i automobil te nakon vožnje vratio i ključ i automobil, no taj je put ipak ukrao novčanik s dokumentima i novcem.

PU: GRAĐANI UGLAVNOM PRIJAVLJUJU SAMO KRAĐU VRIJEDNIH STVARI

Na upit PU osječko-baranjske o učestalosti i pojedinačnim bizarnim krađama, odgovoreno nam je da nemaju tražene podatke.

- Građani žele prijaviti krađe stvari koje smatraju vrijednima. Često im budu ukradeni predmeti manje vrijednosti od 1000 kuna, a u tom se slučaju progon poduzima prema privatnoj tužbi. Stoga, građani odustaju od prijave krađe takvih stvari pa nemamo tražene podatke - stoji u odgovoru iz PU osječko-baranjske.

Možda ste propustili...

JAVNA SLAVINA KOD STAROG STUDENTSKOG DOMA

Vodovod isprao cjevovod i voda je ponovno - pitka

TRAVANJ PROTEKAO U ZNAKU DJEČJE KNJIGE

Andersenove bajke ne blijede