Osijek
TURISTIČKO VIJEĆE

Sustavna ulaganja u turizam donose konkretne rezultate
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Turističko vijeće Turističke zajednice Osječko-baranjske županije pod predsjedanjem župana Ivana Anušića, održalo je svoju redovitu sjednicu s koje dolazi zaključak kako sustavna ulaganja u kontinentalni turizam na području županije postupno donose konkretne rezultate.

To uostalom potvrđuje i činjenica da je prošle godine Osijek proglašen za najbolju kontinentalnu destinaciju, Baranja za najbolju ruralnu destinaciju u Hrvatskoj, a Richard Apel iz Karanca osvojio je nagradu za najboljeg domaćina na obiteljskom turističkom gospodarstvu. Posebno ohrabruje podatak da je tijekom 2017. godine ostvareno 225.010 noćenja, što je za gotovo sedam tisuća više nego godinu prije, te 26.537 noćenja više nego 2015. godine. Najviše je turista (110.313) noćilo u Osijeku, a slijede područje Baranje s 33.037 noćenja, Bizovca (30.233) i Đakova (19.670).

Nastavak pozitivnih turističkih rezultata očekuje se i ove godine, a razlog za takva očekivanja svakako je u intenziviranju i novim županijskim mjerama za poboljšanje postojećih i izgradnju novih turističkih sadržaja, ali i angažiranijem pristupu tržištu i turistima.

Uostalom, radi razvitka turizma Osječko-baranjska županija otvorila je i novi Upravni odjel za kontinentalni turizam koji je već pokrenuo prve aktivnosti, kao što je proces zajedničkog brendiranja svih slavonskih županija kao poželjne turističke destinacije. Uz to, dvorac u Bilju odnedavno je u vlasništvu Županije i Općine Bilje pa su počele pripreme za njegovo uređenje i stavljanje u turističku funkciju. Također, Kopački rit provodi niz razvojnih i turističkih projekata, obogaćuje se cikloturistička ponuda na području cijele županije i drugo.

Članovi Turističkog vijeća razmatrali su i usvojili izvješća o radu Turističke zajednice i Turističkog vijeća Osječko-baranjske županije za 2017. godinu. Turistička zajednica ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 2,1 milijun kuna, pri čemu samo trećina tog iznosa dolazi iz proračuna matične županije. D. Kuštro

11 LOKALNIH ZAJEDNICA

Značajnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma ima i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije koja povezuje 11 lokalnih turističkih zajednica, i to šest gradskih, četiri općinske i jednu područnu.

Možda ste propustili...

KROZ PILOT-PROJEKT ILI ENERGETSKU UČINKOVITOST

Projekt “dizala” čeka zeleno svjetlo EU-a

PROGRAM UDRUGE “AUXILIUM” I GRADA

“Kućni majstor”pomaže starima i nemoćnima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEODGOVORNI SUVLASNICI

U zgradi ima tri lokala,
a ne plaća pričuvu!?

2

NOVE VJEŠTINE ZA NOVE IZAZOVE

Liječeni ovisnici educiraju se za tražena zanimanja

3

PODJELA HUMANITARNE POMOĆI U ‘‘RIJECI LJUBAVI’’

Udvostručili pakete života da
nitko za Božić ne bude gladan

oglas