Osijek
UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA

Obilježili strukovni Nacionalni dan
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Nakon što je Hrvatski sabor krajem siječnja jednoglasno donio odluku o proglašenju 1. ožujka Nacionalnim danom edukacijskih rehabilitatora, taj je dan prvi put obilježio u odgojno-obrazovnim, rehabilitacijskim, zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi te udrugama diljem Hrvatske.

Proglašenje pozdravlja i Udruga edukacijskih rehabilitatora Osijek, koja već 55 godina okuplja stručnjake edukacijske rehabilitacije koji rade na poslovima odgoja, obrazovanja i rehabilitacije osoba s teškoćama u razvoju u redovnim i posebnim školama, ustanovama socijalne skrbi i centrima za socijalni rad, zdravstvenim ustanovama i različitim oblicima inkluzije, ali i stručnjake srodnih struka na području Osječko-baranjske županije.

- Proglašenje nacionalnog dana svakako će pozitivno utjecati na prepoznavanje i vrednovanje uloge edukacijskih rehabilitatora u širokom spektru njihova djelovanja. Za nas to znači priznanje, ali i preuzimanje nove odgovornosti u promicanju i čuvanju profesionalnog identiteta edukacijske rehabilitacije, a nadasve u smislu zagovaranja primjerene i kvalitetne podrške osjetljivim skupinama društva kojima smo svojim djelovanjem usmjereni – poručila je mr. sc. Edit Lemal, dipl. defektolog, predsjednica udruge. J. Pejaković

Možda ste propustili...

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA NA BICIKLISTIČKOJ RUTI U IVANOVCU

U kući kipara Žnidarca multimedijalni sadržaj

TRADICIONALNI SUSRET UMIROVLJENIKA VODOVODA

Susret bivših kolega

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!

2

IDUĆE GODINE DIPLOMSKI STUDIJ SOCIJALNOG RADA NA PRAVU?

U cijeloj regiji kronično nedostaje magistara struke

3

JOSIPA MARIJANOVIĆ, POBJEDNICA FOTONATJEČAJA “OTKRIVANJE”

Fotografija na naslovnici
najveća mi je nagrada

oglas