Osijek
UDRUGA EDUKACIJSKIH REHABILITATORA

Obilježili strukovni Nacionalni dan
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Nakon što je Hrvatski sabor krajem siječnja jednoglasno donio odluku o proglašenju 1. ožujka Nacionalnim danom edukacijskih rehabilitatora, taj je dan prvi put obilježio u odgojno-obrazovnim, rehabilitacijskim, zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi te udrugama diljem Hrvatske.

Proglašenje pozdravlja i Udruga edukacijskih rehabilitatora Osijek, koja već 55 godina okuplja stručnjake edukacijske rehabilitacije koji rade na poslovima odgoja, obrazovanja i rehabilitacije osoba s teškoćama u razvoju u redovnim i posebnim školama, ustanovama socijalne skrbi i centrima za socijalni rad, zdravstvenim ustanovama i različitim oblicima inkluzije, ali i stručnjake srodnih struka na području Osječko-baranjske županije.

- Proglašenje nacionalnog dana svakako će pozitivno utjecati na prepoznavanje i vrednovanje uloge edukacijskih rehabilitatora u širokom spektru njihova djelovanja. Za nas to znači priznanje, ali i preuzimanje nove odgovornosti u promicanju i čuvanju profesionalnog identiteta edukacijske rehabilitacije, a nadasve u smislu zagovaranja primjerene i kvalitetne podrške osjetljivim skupinama društva kojima smo svojim djelovanjem usmjereni – poručila je mr. sc. Edit Lemal, dipl. defektolog, predsjednica udruge. J. Pejaković

Možda ste propustili...

OBILJEŽAVANJE ŽIDOVSKOG BLAGDANA SUKOTA

Osmodnevna proslava obilja Božjeg davanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas