Regija
PROJEKT PREVENCIJE

“100 ljudi, 100 ćudi” u Našicama
Objavljeno 4. ožujka, 2018.

NAŠICE - Savez društava Naša djeca Hrvatske provodi projekt “100 ljudi, 100 ćudi”, kojim se već treću godinu prevenira nasilje među vršnjacima. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u okviru natječaja Prevencija nasilja nad i među djecom i mladima. Ove su godine projektni partneri OŠ Mate Lovrak iz Kutine, OŠ Visoko iz Splita i OŠ kralja Tomislava iz Našica. Suradnici su na projektu DND Kutina, DND Našice i Grad Split.

U sklopu projekta, protekli vikend u Zagrebu održana je edukacija za mentore/voditelje radionica, a polaznice su bile i defektologinja Iva Ramljak, pedagoginja Ivana Šteković i učiteljica Jasmina Vidaković iz OŠ kralja Tomislava te predsjednica DND-a Darija Vlajnić i članice-volonterke Tanja Kozina i Nikolina Jakovljević.

Educirani će voditelji u sklopu projekta provoditi niz radionica za djecu i mlade na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti te nenasilnog rješavanja sukoba, kako bi se djecu osvijestilo o važnosti prevencije nasilja. Radionice će se provoditi među učenicima 3. i 4. te 7. i 8. razreda osnovnih škola te djecom uključenom u aktivnosti Društva Naša djeca.

Tijekom projekta, koji će trajati dvije godine, u našičkoj osnovnoj školi i prostorijama našičkog DND-a provodit će se razne komunikacijske vježbe, igre, medijacije, rasprave i parlaonice, kako bi se djecu i mlade poticalo na odgovornost za njihove postupke, mir, toleranciju i nenasilje.

- Odgojem za mir i toleranciju izravno se radi na prevenciji nasilnog ponašanja među djecom i vršnjacima, posebice u školskom okruženju. Osim radionica za djecu, u školama koje sudjeluju u projektu postavljat će se sandučići u koje će djeca, izložena nasilju vršnjaka, moći ostavljati anonimne poruke za odrasle koji im mogu pomoći u rješavanju tog problema – istaknula je predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić.S.Fridl

Ove su godine projektni partneri OŠ Mate Lovrak iz Kutine, OŠ Visoko iz Splita i OŠ kralja Tomislava iz Našica

Možda ste propustili...

TVORNICA STOČNE HRANE NIŽE USPJEHE

Valpovka diže prodaju i širi se na nova tržišta

VRIJEDAN JE 8,8 MILIJUNA KUNA, KAPACITET JE 70 DJECE

Dječji vrtić imat će vlastitu struju, toplu vodu, grijanje, hlađenje

PLAN OPĆINE DRENJE ZA AKUMULACIJU

Izradili projekt plaže i hotela za Borovik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA ULAZU U SUNČANU ULICU U ĐURĐENOVCU

Zelena bajka Zdenke Braz

2

BELJSKI BREND

ABC svježi krem-sir na proizvodnoj vrpci 40 godina

3

I OVČARI TRAŽE INTERVENTNI OTKUP

Zbog korone janjići su prerasli, kupaca nema