Regija
ODRŽANA AUKCIJSKA IZLOŽBA

Prihod od prodaje slika namijenjen opremanju kabineta
Objavljeno 4. ožujka, 2018.

VUKOVAR - U Hrvatskom domu postavljena je aukcijska izložba vukovarskih likovnih umjetnika za pomoć OŠ Nikole Andrića. Riječ je o jedinoj neobnovljenoj školi u Vukovaru, a inicijator akcije je vukovarski slikar Vlastimir Lončar, magistar slikarstva. Lončar je naglasio kako zgrada škole i danas izgleda kao da je rat upravo završio te je htio učiniti nešto u okviru svojih mogućnosti kako bi im pomogao.

- Omiljena mi je uzrečica: Netko mora. Nisam nikada sreo čovjeka koji je pretrčao sto metara, a da nije napravio prvi korak. U ovom slučaju ja sam napravio jedan korak i nadam se kako će moj primjer slijediti i drugi. Ideja je jednostavna: započnimo bar nešto. Ne mislim da će od aukcije biti velika materijalna vrijednost, no ona ima svrhu, jer to radimo za našu djecu - rekao je Lončar.

Na dobrotvornoj aukcijskoj izložbi ponuđeno je 26 djela 20 umjetnika, a Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića, navela je kako će sav prihod od prodaje slika biti namijenjen poboljšanju kvalitete rada u školi, odnosno za opremanje kabineta i kupnju opreme za izvođenje kvalitetnije i suvremenije nastave.

- Podržala sam inicijativu Vlastimira Lončara i predložila da u akciji sudjeluju i naši učenici koji su članovi likovne skupine. Drago mi je što se odazvao velik broj naših slikara, što pokazuje i nama djelatnicima škole, ali i učenicima i njihovim roditeljima da Vukovarci pokazuju veliko zanimanje i suosjećanje za stanje u našoj školi. To nam daje snagu da izdržimo dok obnova škole napokon ne krene - poručila je ravnateljica.

Vukovarsko-srijemski dožupan Damir Barna potvrdio je kako će dugoočekivana obnova uskoro započeti.

- I Županija se priključila aukciji te zahvaljujem svim sudionicima što su odvojili trud, vrijeme i znanje za naše male heroje, jer OŠ Nikole Andrića doista radi u neadekvatnim uvjetima. Mogu najaviti kako će obnova uskoro krenuti - izjavio je Barna. Uime Grada Vukovara događaju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić i naglasila kako se Grad pridružio akciji kupnjom nekoliko slika.

- Bilo kakva akcija koja okuplja veći broj Vukovaraca ujedinjenih u pozitivnom cilju dobra je stvar, a kada u središtu ima djecu, hvale je vrijedna i pozitivna - poručila je Mujkić.

Na otvaranju humanitarnog događaja, koji je vodila ravnateljica Hrvatskoga doma Vukovar Ivanka Miličić, učenici OŠ Nikole Andrića održali su prigodan program.D.Korpoš

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI SPORTSKI PARK

Unatoč skepticima “priča” oko novog stadiona ide dalje

2

EU DAJE NOVAC ZA 224 HRVATSKE OPĆINE I GRADA

Wifi hotspotovi Babinoj Gredi, Županji, Cerni...

3

OPĆINA VILJEVO PRIPREMA VAŽNE ISKORAKE

Gradnja klaonice, u planu i pogon za preradu mesa