Regija
ODRŽANA AUKCIJSKA IZLOŽBA

Prihod od prodaje slika namijenjen opremanju kabineta
Objavljeno 4. ožujka, 2018.

VUKOVAR - U Hrvatskom domu postavljena je aukcijska izložba vukovarskih likovnih umjetnika za pomoć OŠ Nikole Andrića. Riječ je o jedinoj neobnovljenoj školi u Vukovaru, a inicijator akcije je vukovarski slikar Vlastimir Lončar, magistar slikarstva. Lončar je naglasio kako zgrada škole i danas izgleda kao da je rat upravo završio te je htio učiniti nešto u okviru svojih mogućnosti kako bi im pomogao.

- Omiljena mi je uzrečica: Netko mora. Nisam nikada sreo čovjeka koji je pretrčao sto metara, a da nije napravio prvi korak. U ovom slučaju ja sam napravio jedan korak i nadam se kako će moj primjer slijediti i drugi. Ideja je jednostavna: započnimo bar nešto. Ne mislim da će od aukcije biti velika materijalna vrijednost, no ona ima svrhu, jer to radimo za našu djecu - rekao je Lončar.

Na dobrotvornoj aukcijskoj izložbi ponuđeno je 26 djela 20 umjetnika, a Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića, navela je kako će sav prihod od prodaje slika biti namijenjen poboljšanju kvalitete rada u školi, odnosno za opremanje kabineta i kupnju opreme za izvođenje kvalitetnije i suvremenije nastave.

- Podržala sam inicijativu Vlastimira Lončara i predložila da u akciji sudjeluju i naši učenici koji su članovi likovne skupine. Drago mi je što se odazvao velik broj naših slikara, što pokazuje i nama djelatnicima škole, ali i učenicima i njihovim roditeljima da Vukovarci pokazuju veliko zanimanje i suosjećanje za stanje u našoj školi. To nam daje snagu da izdržimo dok obnova škole napokon ne krene - poručila je ravnateljica.

Vukovarsko-srijemski dožupan Damir Barna potvrdio je kako će dugoočekivana obnova uskoro započeti.

- I Županija se priključila aukciji te zahvaljujem svim sudionicima što su odvojili trud, vrijeme i znanje za naše male heroje, jer OŠ Nikole Andrića doista radi u neadekvatnim uvjetima. Mogu najaviti kako će obnova uskoro krenuti - izjavio je Barna. Uime Grada Vukovara događaju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić i naglasila kako se Grad pridružio akciji kupnjom nekoliko slika.

- Bilo kakva akcija koja okuplja veći broj Vukovaraca ujedinjenih u pozitivnom cilju dobra je stvar, a kada u središtu ima djecu, hvale je vrijedna i pozitivna - poručila je Mujkić.

Na otvaranju humanitarnog događaja, koji je vodila ravnateljica Hrvatskoga doma Vukovar Ivanka Miličić, učenici OŠ Nikole Andrića održali su prigodan program.D.Korpoš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

27. GODIŠNJICA USTROJA 204. VUKOVARSKE BRIGADE

Mažar: Mi smo brigada s
greškom i to nas i danas prati

2

5. FESTIVAL UMIJEĆA

Đakovački Obruč okupio 40-ak izlagača

3

U DOMU MAĐARA U BELOM MANASTIRU

Premijer Plenković sastao se s čelništvom DZMH-a