Regija
KNEŽEVI VINOGRADI

Akcije za liječenje Doriana: Pomažu i fotografi
Objavljeno 5. ožujka, 2018.

Nastavljaju se humanitarne akcije za dvogodišnjeg Doriana Dvornića, dječaka kojemu su zatajila oba bubrega pa je nužna transplantacija. Nakon što su pretprošlog vikenda humanitarne akcije organizirali sportaši, prošlog su ih vikenda u sali Iris, restorana na bazenima u Kneževim Vinogradima, organizirali baranjski fotografi. Priredili su prodajnu izložbu fotografija, a osim fotografija Lenka Kurteka, Dubravka Franjina, Nenada Milića, Zvonimira Jankovića i Gordana Trtnja, na aukciji su bile ponuđene dvije skulpture od papira umjetnika iz Osijeka i set četiri DVD-a nogometnih driblinga iz Lugana (Švicarska). Tijekom izložbe posjetitelji su kušali baranjska vina, suhomesnate proizvode i kolače te donirali sredstva za pomoć. Tijekom događaja nastupile su skupine H&M, BestMan Band i tamburaški sastav L.E.G.E. iz Osijeka te trbušne plesačice iz Studija OSCEO Dalal by Mia. Ulaz je bio besplatan, a svi koji su htjeli mogli su kupiti tombolu po cijeni od deset kuna.

- Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, posebno brojnim donatorima - priča jedan od organizatora akcije “Dorian treba našu pomoć” Gordan Trtanj, napominjući kako je prikupljeno desetak tisuća kuna, ali će konačna brojka biti poznata za nekoliko dana kada svi donatori budu uplatili. Dok je u Kneževim Vinogradima trajala akcija “Dorian treba našu pomoć”, u belomanastirskoj kinodvorani organiziran je humanitarni koncert SKUD-a Jovan Lazić i njihovih gostiju. Na ulazu kinodvorane bila je postavljena kutija za dobrovoljne priloge. Nastupili su, osim organizatora, učenici Umjetničke škole, Trio professores, Orkestar harmonika, HKUD Beli Manastir, MKUD Talicska, FA Baranja i Rade Senić.

Podsjetimo, Dorian je rođen kao zdravo dijete, a stvari su se zakomplicirale uoči prošlogodišnjeg Uskrsa, kada mu je na usta potekla krv. Liječnici su prvo pomislili da je riječ o zapletaju crijeva, ali se kasnije pokazalo da prva dijagnoza nije bila točna. Stanje se naglo počelo pogoršavati pa je hitno upućen u Zagreb. Iako su ga na zagrebačkom Rebru nekoliko puta morali oživljavati, djelomično se oporavio. No, posljedica svega bilo je zatajenje rada jetre, upala pluća i prestanak rada bubrega. Na sreću, jetra su opet proradila, ali se bubrezi nisu oporavili. Bio je na hemodijalizi, a nakon što je dobio tromboze prešao je na peritonejsku dijalizu (u trbušnu šupljinu). Sada je na aparatima, uopće ne mokri i čeka transplataciju bubrega. Transplatacija će biti obavljena najvjerojatnije u talijanskoj Padovi. Troškove transplatacije snosi HZZO, ali ne i troškove puta te smještaja jednog roditelja.I.Getto

Ako želite pomoći

Dorianovi roditelji Momir i Renata otvorili su kunski i devizni račun u belomanastirskoj poslovnici PBZ-a. Svi oni koji im žele pomoći, to mogu uplatom na IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7 ili na devizni račun HR75 2340 0093 2321 9175 1.

Možda ste propustili...

U MUZEJU ĐAKOVŠTINE

O arheološkim istraživanjima

GRADSKO VIJEĆE USVOJILO UMANJENJE VRIJEDNOSTI BODA

Manja osnovica za komunalnu naknadu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana