Mozaik
NATJECANJE U ORAHOVICI

Sanjkalo se i mlado i staro
Objavljeno 4. ožujka, 2018.
Staza je bila pripremljena na brdašcu iznad središnjeg trga na kojemu je bio cilj

Vezani članci

NAŠIČANI SE NATJECALI IZA DVORCA PEJAČEVIĆ

Ledena kiša nije omela sanjkanje

Sjetit će se oni nešto stariji pravih zimskih dana u Orahovici i nezaboravnih sanjkaških i skijaških utrka niz brdo Albus iznad samog središta Orahovice kada se stotine djece i odraslih spuštalo na svemu što je našlo, veselilo se i svi su, naravno, pobijedili.

Nastavljena je tradicija sanjkanja u Orahovici potom na orahovačkom Jezeru u organizaciji Turističke zajednice, a nakon nekoliko godina stanke, Grad Orahovica i Turistička zajednica te Red vitezova Ružice grada ove su godine ponovno organizirali sanjkaško natjecanje u samom središtu grada. Staza je bila pripremljena na brdašcu iznad središnjeg trga na kojemu je bio cilj, a natjecalo se više od 50 djece i odraslih. Natjecanje je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Hvala svojoj djeci, roditeljima, bakama i djedovima što su došli u središte grada da svi skupa iskoristimo još malo ovaj snijeg i dobro se zabavimo. Svi koji sudjeluju danas su pobjednici i moram zahvaliti Redu vitezova Ružice grada koji su uložili maksimalan trudu u cijeloj organizaciji natjecanja – rekla je Petin. Natjecalo se u pet kategorija, i to spuštanje na vrećama, djeca pojedinačno na sanjkama te odrasli pojedinačno i mješoviti parovi djece i odraslih. Natjecalo se u paralelnoj utrci bez mjerenja vremena, bilo je tu padova, preokretanja, vožnje ukrug, no sve je završilo s osmijehom. Na kraju u spuštanju na vrećama najbrži je bio Patrik Špalj, drugo mjesto pripalo je Srđanu Jovanoviću, a treće Ivanu Fofonjki. U pojedinačnoj dječjoj utrci na sanjkama najbrži i najspretniji bio je Vito Lukić, druga je bila Lara Petin dok je broncu oko vrata stavila Buga Pavličić. Uslijedila je potom utrka odraslih pojedinačno, u kojoj je slavio Dalibor Fofonjka ispred Stipe Barića, dok je treći bio Darko Bušljeta. Na kraju, najzanimljivija utrka mješovitih parova donijela je najveću atrakciju. Bilo je tu sjajnih utrka i neizvjesnih završnica, a na kraju su slavili otac i sin Ivan i Marko Belobradić, drugo mjesto pripalo je dječjem dvojcu Lara Petin-Vito Lukić dok je treće mjesto pripalo ocu i sinu Miroslavu i Duji Jockovu.

- Kada smo čuli za organizaciju utrke, sin i ja odmah smo odlučili doći. Naravno, želja nam je bila dobro se zabaviti i uživati na snijegu, a moram priznati i sâm sam se malo vratio u djetinjstvo. Ispalo je tako da smo i pobijedili i, eto, sin ne može biti sretniji – rekao je Ivan Belobradić. Desetogodišnja Ramona Puhanić došla je iz Feričanaca na ovu utrku u Orahovicu.

- Došla sam s bakom, djedom i tetkom jer jako volim sanjkanje. Na kraju sam bila četvrta, ali nema veze, a još sam se i poslije utrka spuštala i bilo je stvarno super – kaže Ramona. Organizator se pobrinuo za nagrade najboljima te počastio sve nazočne toplim čajem i kuhanim vinom.

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PORTANOVA DVODNEVNOM FEŠTOM PROSLAVILA OSMI ROĐENDAN

I nakon osam godina najveći i najposjećeniji trgovački centar u istočnoj Hrvatskoj

2

POČAST VELIKOM LJUBITELJU SLAVONIJE

Izložba i koncert dokaz su da Zlatko Bourek nije otišao

3