Regija
INFORMATIVNO-EDUKATIVNI CENTAR DRAVSKA PRIČA

Trodnevni kamp za STEM nadarene učenike
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

NOSKOVCI - U Informativno-edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima otvoren je trodnevni kamp za učenike srednjih škola uključenih u projekt „Budi STEMpatičan“, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, a koji uključuje 21 školu partnera. Ukupna vrijednost projekta je 926.091,10 kuna (s PDV-om) i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.


U Dravskoj priči se ostvaruje projektna aktivnost pod nazivom Provedba STEM izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti za STEM talentirane i darovite učenike. U radu šest radionica sudjeluju učenici i profesori Gimnazije Petra Preradovića Virovitica i obrazovnog programa opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina, kojima je dobrodošlicu u Dravsku priču poželjela ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo.


Otvarajući službeno kamp, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac posebno je izrazila zadovoljstvo što je Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem dobila mogućnost sudjelovanja u projektu na državnoj razini, jer smo su dvije županije dobile sredstva za ovakav projekt. Pročelnica Šerepac najavila je i drugi kamp za učenike osnovnih škola, zahvalila se Institutu Ivo Pilar i Razvojnoj agenciji VIDRA na sudjelovanju u projektu, a profesorima i učenicima na odazivu.
Prema riječima znanstvenog savjetnika u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu Josipa Burušića, Virovitičko-podravska županija jedna je od županija u kojima se mnogo radi na unaprjeđivanju obrazovanja i rada škola pa će i radionice o STEM aktivnostima s vrhunskim nastavnicima trenerima za sve biti vrlo korisno iskustvo.


Na programu kampa su radionice iz područja robotike i napredne informatike (Sastavi i udahni život vlastitom robotu, Natjecanje robota u obavljanju različitih zadataka), prirodoslovlja (Atomske jezgre, svuda oko nas, Kemija – što manje to bolje, Struja bez dinosaura), te profesionalnog usmjeravanja (Koji su moji interesi i što je najbolje za mene u budućnosti). Radionice vode ugledni stručnjaci Tomislav Jagušt s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Milivoj Uroić, Nikola Biliškov i Marin Vukšić iz Instituta Ruđer Bošković te Mirta Blažev iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

PLANINARI HPD-a GOJZERICA

Zimski uspon na Vlašić

STANOVNICI GRADSKE ČETVRTI VUKOVARA:

Ratne ruševine iz 1991. nagrđuju Borovo naselje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STARO SLAVONSKO KOLINJE

Od svinje se prije ništa nije bacalo na svinjokolji

2

DOČECI NOVE GODINE BIT ĆE ORGANIZIRANI DILJEM BARANJE

Novu godinu slavit će na
trgovima, u restoranima...

3

STANOVNICI GRADSKE ČETVRTI VUKOVARA:

Ratne ruševine iz 1991. nagrđuju Borovo naselje