Regija
OPĆINSKI PROJEKTI ZA ODRŽIVI RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE

Razvojna agencija VIDRA pomaže izradu projekata
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

SLATINA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA već se dokazala kao neizostavni partner i ključni čimbenik u aktivnostima vezanim uz povlačenje EU sredstava, od jedinica lokalne samouprave, ustanova i poduzeća, do poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Savjetodavna potpora Razvojne agencije VIDRA osobito je došla do izražaja prilikom izrade projekata na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje projekata u 2018. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice.


Općina Mikleuš tako je prijavila dva projekta rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u Mikleušu ukupne vrijednosti 609.791,20 kuna. Rekonstrukcijom komunalne infrastrukture osigurat će se lakši pristup i pokretljivost te poboljšati kvaliteta života lokalnog stanovništva ovog potpomognutog područja, a što je ujedno i preduvjet za ostanak stanovništva na ovom području.
Općina Sopje prijavila je projekt obnove društvenog doma u Kapincima u vrijednosti 270.053  kune i projekt obnove zgrade vatrogasnog doma u Sopju u vrijednosti od 388.314 kuna. Obnovama tih objekata doći će do smanjenja potrošnje toplinske energije, omogućit će se siguran i kvalitetniji boravak korisnicima, a sve sa svrhom doprinosa u poboljšanju života na ovom slabije razvijenom ruralnom području kao preduvjeta ostanka stanovništva.

 
Općina Čađavica prijavila je potrebu sufinanciranja projekata koji su u skladu s projektnim aktivnostima županijske razvojne strategije u 2018. godini, a riječ je o projektima izgradnje pješačkih staza i uređenja okoliša na groblju u naselju Čađavica ukupne vrijednosti 283.944 kune te uređenja društvenog doma u Čađavačkom Lugu ukupne vrijednosti 438.774 kune. Cilj tih projekata je revitalizacija i poboljšanje kvalitete života stanovnika ovog slabije razvijenog područja te podizanje razine komunalnih usluga i standarda mještana.
Na isti poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i također uz pomoć agencije VIDRA projekte su prijavile općine Suhopolje, Špišić Bukovica i Gradina.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA PRIPREMA PROJEKT

Zgrada bivšeg ureda za obranu graničnoj policiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

ORIGINALNA IDEJA IZ VRTIĆA “MASLAČAK”

“Ribice” uknjižile recepte za slavonske poslastice