Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ LIKOVNE KULTURE I LIKOVNE UMJETNOSTI

Na državno natjecanje upućeno 14 uradaka
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

SLATINA - Na državnoj razini natjecanja iz Likovne kulture i Likovne umjetnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravsku županiju predstavljat će deset uradaka učenika osnovnih škola te četiri uratka učenika srednjih škola. Tako je odlučilo županijsko povjerenstvo u sastavu Tatjana Lulić Prpić (predsjednica), Dubravka Sikora i Igor Fućkar, koje je ocjenjivalo radove na županijskom natjecanju i izložbi održanoj u slatinskoj OŠ Josipa Kozarca.
Na natjecanju je sudjelovalo 14 osnovnih škola s 86 likovnih uradaka i dvije srednje škole sa četiri uratka. Povjerenstvu je trebalo vremena da se usuglasi i odabere najbolje radove učenika osnovnih škola, a deset predloženih izradili su Sara Radmanić (OŠ Gornje Bazje), Stela Rozman (OŠ Gradina), Samuel Miholančan (OŠ Petra Preradovića Pitomača), Dino Majstorović, Lana Šantić i Lara Prpić (OŠ Josipa Kozarca Slatina), Luka Predrevac (OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica), Maria Šaka i Marija Juhas (OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica) i Karlo Relić (OŠ Vladimira Nazora Virovitica). No, povjerenstvo je ocijenilo da svi zaprimljeni radovi srednjoškolaca zaslužuju biti predloženi za državno natjecanje, a izradili su ih Davor Tarbuk i Nika Lanešić (Gimnazija Petra Preradovića Virovitica) te Anamarija Gerenčir i Dominik Berec (Klasična katolička gimnazija Virovitica).


Prema riječima predsjednice povjerenstva Tatjane Lulić Prpić, tema – poticaj ovogodišnjeg natjecanja za osnovne škole bio je Čudesni svijet mitskih bića, mitovi i legende, a učenici su kiparskom likovnom tehnikom mogli koristiti metalnu aluminijsku i bakrenu žicu, uz mogućnost spajanja konopom prirodne boje. Za srednje škole tema – poticaj bila je Slavenska mitologija, paralelni svijet naših pradjedova, a učenici su ostvarivali slikarski rad figurativno, stilizirano ili apstraktno u likovnoj tehnici po vlastitom izboru (pastel, kolaž, tempera, akvarel, gvaš, kombinirana tehnika) ili kao kratki filmski ili animirani uradak. Srednjoškolci su svoj ovogodišnji zadatak za natjecanje ostvarili u kombiniranim slikarskim tehnikama.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana