Sport
REMI NA DROSINI

Cibalia uzela bod
Objavljeno 2. ožujka, 2018.
Dabro je u 38. minuti zaobišao domaćeg vratara i pred praznim se golom spotaknuo

Derbi začelja 24. kola Prve HNL između Istre 1961 i Cibalije, odigran na Drosini, završio je miroljubljivom podjelom bodova, ishodom kojim oba aktera neće biti nezadovoljna. Prema principu bolje vrabac u ruci nego golub na grani, i Puljani i Vinkovčani su ponajprije razmišljali kako osvojiti bod, odnosno kako ne dopustiti protivniku da se dokopa preostala dva i tako su oba trenera, Darko Raić Sudar i Mladen Bartolović, postavili kockice na terenu, očekivano teškom za bilo kakvu smislenu kombinaciju.

Dabrin pad

Poput domaćeg, ni gostujući strateg nije odstupio od najavljenog sastava, a i igra koju su u prvih 45 minuta pokazali igrači obje momčadi bila je očekivana. Važnost susreta učinila je svoje te su i jedni i drugi ponajprije razmišljali o tome kako ne napraviti nepotrebnu pogrešku kojom bi gurnuli vodu na protivnički mlin, a tek potom i kako pokušati pronaći put do protivničkog gola. Težak teren bio je dodatan uteg oko vrata i Puljanima i Vinkovčanima, pa kad se sve zbroji i oduzme, 0:0 na kraju prvog dijela bilo je očekivani epilog.

Akcije vrijedne spomena mogle su se nabrojiti na prste jedne ruke, a ono što je moglo zabrinuti malobrojne navijače to je da su se one uglavnom odvijale pred golom koji je čuvao Vanja Iveša. Trenutak koji treba izdvojiti je 38. minuta, Zgrablić se poskliznuo u trenutku kad je imao loptu na glavi, i to je iskoristio Dabro da iz drugog plana krene sam prema pulskom golu i zaobiđe Ivešu koji mu je krenuo u susret, ali kad je htio pucati, spotaknuo se te tako dopustio domaćem golmanu da se vrati i blokira mu udarac.

Svakom po bod

Nastavak je pripao, kao i uvodne minute utakmice, gostima koji su još jednom zagrijali Ivešu, ali rezultat se nije mijenjao, ni tada ni sredinom nastavka nakon akcije Kordića i Dabre. Pokušao je tada Raić Sudar reprizirati pobjedničku formulu iz dvoboja s Lokomotivom te umjesto Roce na teren poslao Ottochiana. Malo je nedostajalo da se to i ovom prilikom pokaže kao pravi potez jer se nedugo nakon ulaska Ottochian našao nečuvan na jednoj povratnoj lopti, ali ovaj ju je put, umjesto u mrežu, proslijedio samo u gostujući blok. U završnici je pokušao zaprijetiti i Jovičić, ali ni on nije prisilio na intervenciju Ivana Brkića, nekadašnjeg čuvara pulske mreže. Pokušao je to napraviti u sudačkoj nadoknadi vremena i Matei, no jedino što je uspio iznuditi bio je Brkićev nemoćni pogled kojim je gledao kako lopta upućena iz slobodnog udarca odlazi daleko od njegova dosega, ali i stative.

Na kraju je završilo i najpravednije - remijem. R.I.

PULA - Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 527. Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6. Žuti kartoni: Roce, Vojnović, Maksimović, Čuljak (Istra 1961), Soldo, Rubić (Cibalia).

IGRAČ UTAKMICE: VANJA IVEŠA (ISTRA 1961)

ISTRA 1961                       0

Iveša 7, Jovičić 6, Zgrablić 6,5, Prce 6, Čuljak 6, Halilović 6,5, Jakić 6, Maksimović 6 (od 83. Prelčec -), Vojnović 6, Roce 6 (od 65. Ottochian 6), Antunović 5,5 (od 46. Matei 6,5).

CIBALIA                           0

Brkić -, Karamarko 6,5, Ikić 6, Soldo 6, Rubić 6, Muženjak 6,5, Plum 7, Kordić 6,5, Mrdeša 5,5 (od 79. Vitaić -), Galić 6 (od 74. Tomašević -), Dabro 5,5 (od 86. Mlakić -).

Možda ste propustili...