Sport
KVALIFIKACIJE ZA EP (U-17)

Krpanovi u Puli i Rijeci u borbi za put u Englesku
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

Sutra (nedjelja) u Rijeci okupit će se kadetska (U-17) nogometna reprezentacija Hrvatske, koju u tome gradu i Puli čekaju utakmice elitnog kvalfikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo, koje će se ovoga svibnja održati u Engleskoj. Za tu kontinentalnu završnicu treba biti prvi u konkurenciji Švedske, Cipra i Belgije, koji su ždrijebom dodijeljeni izabranicima osječkog izbornika Petra Krpana. Prvo mjesto sigurno donosi smotru na Otoku, kamo će i sedam drugoplasiranih reprezentacija iz ukupno osam skupina elitnog kola, tako da samo najslabija neće vidjeti Englesku predstojećeg svibnja. Iako i druga pozicija, vjerojatno, donosi uspjeh naše vrste i osječkog trenera u njegovu izborničkom kvalifikacijskom debiju, to će biti prilično zahtjevna misija. Orijentir će biti već prvi susret, u Puli 9. ožujka, sa Švedskom, nakon kojeg slijede ogledi s Ciprom (12. ožujka) i Belgijom (15.ožujka), oba u Rijeci. Na tome će se mjestu odraditi i zaključne petodnevne pripreme s kadrom koji će u kvalifikacijske borbe za Euro. U njemu su i nogometaši Osijeka Mihael Kuprešak i Luka Dubravac te Toni Fruk, član osječkog Hypo limača.

- U ždrijebu smo mogli i bolje proći, ali ćemo se s dodijeljenim protivnicima morati nositi i ostvariti plasman na Europsko prvenstvo - uvodno će izbornik Krpan te nastaviti:

- Švedska je uvijek bila neugodan protivnik svim našim vrstama, tako da će taj startni ogled biti pravi test mogućnosti. Položimo li ga uspješno, načinili bismo velik iskorak, ali nikako ne treba olako shvatiti sraz s Ciprom, koji ima vrlo dobru generaciju, koja nije slučajno dosegnula elitno kolo. Belgija je najbolje rangirana reprezentacija iz naše skupine i ne bi bilo dobro protiv nje imati imperativ, ali će ga, u nekom obliku, sigurno biti, jer je relativno malo bodova u optjecaju i nitko ne može unaprijed s njima računati. Vjerujemo, međutim, u svoje snage te da ćemo uz gledateljsku potporu ostvariti još jedan lijep međunarodni uspjeh predstavljajući Hrvatsku na Europskom prvenstvu - pričao je Krpan.

Inače, kvalifikacije su se trebale igrati u Ludbregu i Nedelišću, ali su zbog loših vremenskih uvjeta prebačene na sjeverni Jadran.

- Žao mi je što utakmica neće biti tamo, jer su u Ludbregu i Nedelišću najavili da neće biti nastave u vrijeme naših susreta, tako da bismo imali golemu potporu. Bez obzira na to, na nama je i u Istri i u Kvarneru cilj odraditi zadaće na najbolji način i doći među 16 najboljih kontinentalnih reprezentacija, što bi ovoj darovitoj generaciji bio golemi iskorak i poticaj za buduću karijeru - najavio je elitno kolo naš izbornik i bivši “vatreni”, kojem će u stručnom stožeru pomagati sugrađanin Domagoj Malovan radeći s vratarima.D.Lekšan

Najčitanije iz rubrike