Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Neporaženi lider u Gradskom vrtu
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

Bliži se kraju ligaški dio odbojkaškog PH-a. Najbolji muški klubovi Superlige stigli su do posljednjeg 12. kola, a derbi 1. jakosne skupine igra se u osječkom Gradskom vrtu. Mursa-Osijek dočekuje lidera (subota, 17 sati), a zagrebačka Mladost nije još izgubila u borbi za bodove, stoga je jasno da je pred domaćinom zahtjevan ispit, u kojemu dodatni motiv neće biti problem.

U prethodna tri ogleda s “mladostašima”, odbojkaši s Drave uzeli su samo set, i to baš na svom parketu, a na Savi su bili nekonkurentni, doživjeli su dva ekspresna poraza.

- Najbolji su testovi vlastitih mogućnosti protiv najboljih. Igramo protiv neporaženog lidera, kojem smo kući uzeli set, stoga bismo voljeli ponoviti bar nešto slično. U Zagrebu nismo bili ni blizu, a sada želimo biti ravnopravniji. Kompletni smo i igramo dobro, a vjerujem da će i publika doći u većem broju nego što je do sada bio slučaj. Potrudit ćemo se da protiv favorita budemo na najboljoj razini - kaže trener Davor Meringer, koji sa svojom momčadi još treba odraditi zaostatak iz prethodne runde, a riječ je o gostovanju kod prvaka Mladost Ribola Kaštela, koji u 12. kolu gostuje u Rijeci. Ako se Zagrepčanima, pak, uspije otkinuti koji bod, tada bi dvoboj u Dalmaciji odlučivao i o drugom mjestu.

Dok odbojkaši s Drave mogu igrati bez pritiska, on je itekako prisutan kod odbojkašica Osijeka, koje će odraditi još dvije utakmice u 2. jakosnoj skupini. Teoretski izgledi za ostanak u Superligi još su aktivni, ali za produžetak nade treba se vratiti s tri boda iz Poreča (subota, 18). Nova Gradiška 45 minuta ranije izlazi na parket kod zagrebačkog Olimpika.

U 3. jakosnoj skupini sve je jasno, Enna Vukovar ju predvodi, a u nedjelju (19) je gost drugoplasnih Brda, koja će također sljedeće jeseni igrati Superligu.

Prvoligaški su status odavno osigurale Đakovčanke, koje u 10. kolu 4. skupine u subotu (16) dočekuju Kostrenu. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike