Sport
STOLNOTENISKO PRVENSTVO HRVATSKE

Osječani očekuju medalje u parovima
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Vodovod Osijek je na seniorsko stolnotenisko prvenstvo Hrvatske u Sveti Martin na Muri otišao sa svojim najjačim snagama. Kolonu predvodi prvi osječki pingpongaški reket Vjekoslav Zovko, a boje “vodenih” na državnoj smotri branit će i Mario Banek, Dominik Dražić, Tomislav Markotić, Mihael Lacković, Mia Majić i Marina Vuzem. Zovko i Banek će kao nositelji imati nešto lakši posao od svojih klupskih kolega, naime, ne moraju igrati u kvalifikacijskim skupinama, koje su u Svetom Martinu doista vrlo teške. Na ovo prvenstvo Hrvatske u LifeClass termama dolaze gotovo svi naši najbolji stolnotenisači, od Andreja Gaćine, preko Tomislava Pucara, Filipa Čipina, Ronalda Ređepa, Tomislava Kolareka, Luke Fučeca... do branitelja naslova Tomislav Frane Kojića. A u to društvo igrača koji mogu otići do postolja svrstan je i Zovko. Od početka godine igra u sjajnoj formi, a igre iz Superlige trebao bi sada prezentirati i na državnoj smotri.

- Bili bismo sretni s jednom medaljom, a kada bismo se kući vratili s dvije, bio bi to stvarno velik rezultat - kaže predsjednik STK-a Vodovod Osijeka Alen Majić.

U klubu ne računaju na pojedinačnu medalju, ipak, teško je to očekivati kada su u turniru takva stolnoteniska imena, no osječki adut su - igre parova. U Vodovod Osijeku očekuju dobar rezultat od para Zovko/Banek, kao i od Vjeke u mješovitim parovima s Varaždinkom Petrom Petek.

Mladi Markotić, Lacković i Dražić na PH idu odmjeriti snage s puno jačim igračima i skupljati iskustvo, a ovoga vikenda usput će odraditi i zaostale susrete Prve hrvatske lige “istok” protiv KOS Kotoribe i Mihovljana, koje je momčad Vodovod Osijeka II trebala igrati sredinom veljače. I. Liović

Možda ste propustili...

ZA TRENING NOGOMETNIM SREDIŠTIMA I KLUBOVIMA

HNS i ŽNS daruju opremu i rekvizite

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana