Osijek
OSJEČANI IPAK PAŽLJIVIJI NA ZALEĐENIM POVRŠINAMA

Za sedam sati 30-ak
intervencija na Traumi
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Kiša koja je počela padati u petak ujutro i, srećom, nije dugo trajala, dodatno je zaledila pločnike i ceste. Bio je potreban oprez, no neki sugrađani nisu bili te sreće pa su morali zatražiti liječničku pomoć. Tijekom prijepodneva tridesetak se pacijenata javilo u Traumatološku ambulantu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničkog bolničkog centra Osijek. Prema riječima dežurnog traumatologa, dr. med. Domagoja Leke, najviše su se javljale osobe starije životne dobi i djeca, iako ih je bilo svih dobnih skupina.

- Bilo je najviše uganuća nožnih i ručnih zglobova, no, srećom, nijednog pacijenta nismo morali hospitalizirati - rekao je dr. Leko, kao i to da je od tog broja polovina pacijenata dovezena vozilima Hitne pomoći. Dodao je i da je taj broj pacijenata u zimskim uvjetima prosječan te da je najviše posla bilo početkom tjedna kada je snijeg zabijelio Osijek.

Gledajući vremensku prognozu za sljedeća tri dana, očekuje se da će pacijenati i dalje javljati zbog padova na skliskim površinama. Naime, ti bi dani trebali biti bez padalina, ali će pločnici i ceste na mnogim mjestima ostati zaleđeni. Tako za subotu prognostičari najavljuju oblačno vrijeme uz tek kratkotrajna sunčana razdoblja i temperaturu oko jedan Celzijev stupanj. Sunce će, ali “zubato”, i uz nula Celzijevih stupnjeva zasjati i u nedjelju, a u ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme i niske temperature. Naime, tijekom prijepodneva temperatura se neće podizati iznad -7 Celzijevih stupnjeva. M. Mihelić

Možda ste propustili...