Osijek
OSJEČANI IPAK PAŽLJIVIJI NA ZALEĐENIM POVRŠINAMA

Za sedam sati 30-ak
intervencija na Traumi
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Kiša koja je počela padati u petak ujutro i, srećom, nije dugo trajala, dodatno je zaledila pločnike i ceste. Bio je potreban oprez, no neki sugrađani nisu bili te sreće pa su morali zatražiti liječničku pomoć. Tijekom prijepodneva tridesetak se pacijenata javilo u Traumatološku ambulantu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničkog bolničkog centra Osijek. Prema riječima dežurnog traumatologa, dr. med. Domagoja Leke, najviše su se javljale osobe starije životne dobi i djeca, iako ih je bilo svih dobnih skupina.

- Bilo je najviše uganuća nožnih i ručnih zglobova, no, srećom, nijednog pacijenta nismo morali hospitalizirati - rekao je dr. Leko, kao i to da je od tog broja polovina pacijenata dovezena vozilima Hitne pomoći. Dodao je i da je taj broj pacijenata u zimskim uvjetima prosječan te da je najviše posla bilo početkom tjedna kada je snijeg zabijelio Osijek.

Gledajući vremensku prognozu za sljedeća tri dana, očekuje se da će pacijenati i dalje javljati zbog padova na skliskim površinama. Naime, ti bi dani trebali biti bez padalina, ali će pločnici i ceste na mnogim mjestima ostati zaleđeni. Tako za subotu prognostičari najavljuju oblačno vrijeme uz tek kratkotrajna sunčana razdoblja i temperaturu oko jedan Celzijev stupanj. Sunce će, ali “zubato”, i uz nula Celzijevih stupnjeva zasjati i u nedjelju, a u ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme i niske temperature. Naime, tijekom prijepodneva temperatura se neće podizati iznad -7 Celzijevih stupnjeva. M. Mihelić

Možda ste propustili...

PREMIJERNA PROJEKCIJA DOKUMENTARNOGA FILMA “14 PREPREKA”

Put branitelja Almaša od ranjavanja do danas

EKONOMSKI FAKULTET

Europski tjedan novca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas