Osijek
PRVI PUT U POVIJESTI OSJEČKI RESTORANI DOBILI MICHELINOVU PREPORUKU

Samozatajni uglađeni Talijan podignuo palac za Club Waldinger i Muzej okusa
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

Ovih je dana objavljen novi vodič za gurmane na stranicama globalno najznačajnijeg vodiča za restorane, slavnog Michelina, i to s ocjenama za 2017. godinu. Na tom su se popisu prvi put u povijesti našla i dva restorana iz Osijeka, koja su dobila preporuku Michelinovih inspektora. Naime, ovo je prvi put uopće da su Michelinovi kušači posjetili ovaj dio Hrvatske. Riječ je o restoranu Club Waldinger i restoranu Muzej okusa.

I u jednom i drugom restoranu kažu kako su ipak prepoznali samozatajnog, ali uglađenog talijanskog gosta iza kojega se krio Michelinov inspektor, a čije je nepce ocijenilo kako se i u Osijeku može jesti s Michelinovom preporukom.

- Zadovoljan sam ne samo zbog sebe nego zbog cijele Hrvatske. Ovo nije prvi put da neki restoran u mojem vlasništvu dobije preporuku Michelina, jer nam se to dogodilo još prije sedam godina kada se na ovoj listi našao i restoran Lantino u Baškoj na otoku Krku. No, ovo je prvi put da se na tom popisu našao Club Waldinger. Moram reći da smo mi primijetili jednog Talijana koji je bio vrlo ušminkan i fin i guštao je u našem restoranu. Tek kada je sve platio i trebao otići, priznao nam je da je on iz Michelina i tražio da mu preporučimo što bi eventualno još mogao posjetiti na ovom području. Odmah sam se raspitao što je kod nas jeo i kada sam doznao da je tražio najjednostavnije jelo s menija, a to je bio juneći ražnjić, pomislio sam kako nemamo šanse da nas preporuči. No, čini se kako je njega dojmila ukupna usluga. Naime, posluživao ga je konobar koji tečno govori talijanski jezik, te mu je uz hranu ponudio i savršenu prezentaciju vina, a dojam je očito bio odličan. Drago mi je da se ovo dogodilo Osijeku i Slavoniji jer to daje poticaj da prestanemo raditi copy-paste jelovnike i počnemo nuditi nešto posebno. Hrana se kod nas još uvijek mjeri količinom na tanjuru, a ne kvalitetom, a znate nije sve u fišu i šaranu na rašljama. Treba podići letvicu jer Slavonija to može - uvjeren je Berislav Mlinarević, vlasnik restorana Club Waldinger.

Uglađeni gost u Muzeju okusa degustirao je za glavno jelo smuđa, kao tradicionalnu ribu pripremljenu na suvremen način. Naime, u Muzeju okusa kažu kako su posebno sretni zbog ove preporuke jer je riječ o restoranu koji radi tek 14 mjeseci, pa smatraju kako je ovo rekord u podizanju rejtinga.

- Iako imamo stalno strane goste, Michelinov nam se inspektor sâm predstavio kada je završio s objedom. Izvadio je Michelinovu značku i rekao kako radimo sjajan posao te da ćemo vrlo brzo saznati rezultate njegova posjeta. Ovo je šlag na torti, ali i rezultat stalnih edukacija našeg osoblja. Primjerice, inspektora je posluživao sommmelier koji je prošao sve vinarije u Hrvatskoj, i to se jasno vidi kod gosta, a sva nam se naša ulaganja onda na ovaj način vrate - zaključuje Damir Pejaković, vlasnik Muzeja okusa. N. Z. Eberhard

Michelinov je inspektor u Waldingeru uživao u junećem ražnjiću, a u Muzeju okusa u smuđu

Najčitanije iz rubrike
oglas