Regija
KAPITALNI PROJEKT VRIJEDAN 50 MILIJUNA NEPOVRATNIH KUNA

Dograđuje se i oprema virovitička bolnica
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

VIROVITICA - Potpisom ugovora počeo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata na području Virovitičko-podravske županije (VPŽ), dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, vrijedan 50 milijuna nepovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu. To je financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i VPŽ-a.

Ravnateljica Opće bolnice Virovitica, Mirjana Peček, potpisala je ugovor s izvođačima radova i zajednicom ponuditelja (Nexe gradnja Našice, Panon gradnja Našice, Elektrocentar Petek Ivanić Grad te Vodovod montaža Osijek), i to za dogradnju Aneksa B1 – Dnevne bolnice ukupne vrijednosti 21.827.849,53 kune. Ugovor za stručni nadzor nad radovima dogradnje potpisan je sa zajednicom ponuditelja, King Art Studio Virovitica, NNM energetika Virovitica i Rešetar Slatina. Vrijednost ovog ugovora iznosi 193.750,00 kuna. Potpisivanju su nazočili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Jasna Abramović.

- Dobit ćemo novu opremu, novu zgradu, ali i novi pristup u liječenju kojim će se poboljšati zdravstvena skrb za naše stanovnike. Nedavno smo bolnicu opremili novim ormarićima i krevetima, obnavlja se Odjel za ginekologiju, nabavljen je novi CT uređaj, a u budućnosti želja nam je nabava uređaja za magnetsku rezonanciju – naglasio je župan Andrović.

Ravnateljica Mirjana Peček istaknula je da će se u novom krilu bolnice smjestiti “sva tri bolnička laboratorija, odnosno patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu”. Osim toga, u novu zgradu ići će i dnevna internistička bolnica.

– Ovim ćemo uvesti nove dijagnostičke postupke, kao što su imunohistokemijska analiza tumorskih biljega – rekla je Peček, zahvalivši na projektu ministru Tomislavu Tolušiću, županu Igoru Androviću, gradonačelniku Ivici Kirinu, ravnatelju SAFU-a Tomislavu Petricu, kao i razvojnoj agenciji VIDRA i ravnateljici Emini Kovač.

Prema riječima predstavnika zajednice ponuditelja, direktora NEXE gradnje Dalibora Štabe, radovi će početi čim to dopuste vremenske prilike. Vladimir Grgurić

Oprema za 30 milijuna kuna

Uskoro se očekuje potpis ugovora za opremu u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna. Njome će se opremiti operacijske dvorane, središnja sterilizacija, jedinica za intenzivno liječenje, dnevna bolnica. Zahvaljujući dobivenim medicinskim aparatima, pacijenti više neće morati ići u Zagreb i veća mjesta jer će istu kvalitetu usluge imati i u Virovitici. Osim toga, provedbom ovog projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

ORIGINALNA IDEJA IZ VRTIĆA “MASLAČAK”

“Ribice” uknjižile recepte za slavonske poslastice