Kultura
HRVATSKO NATJECANJE UČENIKA I STUDENATA

Bilo je grudanja, zabave, ali i ozbiljnog rada, pa nisu izostali ni sjajni uspjesi
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

Na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa učenici, profesori i korepetitori Glazbene škole Franje Kuhača Osijek pokazali su da se marljivim radom, trudom i odricanjem zaslužuju visoke nagrade.

- U početku me hvatala trema, ali je nestala čim sam izišla na pozornicu. Ovo je bilo veliko iskustvo i jako mi je drago što sam išla, još se više zbližila s nastavnicom, ali i Majom i Anjom. Poslušala sam i druge flautistice i čula kako sviraju - kaže Ana Ambrinac, koja je u 3. kategoriji osvojila 2. nagradu. Kreću pripreme za sljedeće natjecanje i za nju, ali i za profesoricu mentoricu Tomislavu Karačić Šoljić, čije su još dvije učenice ostvarile izniman uspjeh: 1. nagradu Anja Ištoka Otković te 2. nagradu Maja Kos (prva kategorija). Korepetitor je bio prof. Igor Rončević.

Na natjecanju je predivno bilo i Maji Kos, koja je presretna što je osvojila 2. nagradu i zabavila se. Nezaboravno iskustvo bilo je i za Anju:

- Dugo sam vježbala i trudila se, i isplati se! Jako sam zahvalna na pomoći svoje nastavnice. Bilo je grudanja, zabave, ali i ozbiljnog rada.

Fagotist Domagoj Pećar natjecao se u 5. kategoriji, pod mentorstvom prof. Mykhayla Kraynyk i uz korepeticiju prof. Igora Rončevića, te osvojio 1. nagradu.

U Velikoj Gorici natjecali su se gudači. Violončelistica Bruna Šestić u 4. je kategoriji osvojila 2. nagradu, pod mentorstvom prof. Zvonimira Likera i uz klavirsku pratnju prof. Vedrana Oršolića, a Ita Blašković na violini 1. nagradu. Profesor je Tomislav Huhn, a korepetitor prof. Domagoj Maras.

- Bilo je jako lijepo. Shvatila sam da se nemam čega bojati, zabavila sam se i opustila. Bilo je jako dobrih natjecatelja, ali sam se nadala prolasku na državno natjecanje. Kad sam vidjela rezultate, bila sam presretna - kaže Ita Blašković.

Učenice violine Tirsa Habuda (2. kategorija) i Hanna Kovačević (3. kategorija) osvojile su prve nagrade pod mentorstvom prof. Tomislava Huhna i uz klavirsku pratnju prof. Domagoja Marasa, a učenici prof. mentorice Josipe Erhardt - Gustav Kujundžić i Alex Čapo (3. kategorija) također su osvojili prve nagrade. Korepetitori su prof. Domagoj Maras i prof. Vedran Oršolić.

Violinistica Mia Štimac, učenica prof. mentorice Josipe Erhardt, Petra Sušić i Tin Reba, oboje učenici prof. Tomislava Huhna, osvojili su svi prve nagrade i otvorili si put za državno natjecanje. Sve ih je na klaviru pratio prof. Vedran Oršolić, kao i violisticu Iskru Matijanić, koja je u 3. kategoriji osvojila također 1. nagradu, pod mentorstvom prof. Tomislava Huhna.

I još jedna u nizu prvih nagrada - učenik Filip Nemet Gužvić, 4. kategorija, klavirska pratnja prof. Domagoj Maras i mentorstvo prof. Tomislav Huhn.

Ovi visoki rezultati nisu novost za osječke učenike i profesore, no svaki put pripreme su kao da je prvi put i neizvjesnost je velika sve do objave rezultata. S.Džambić

Možda ste propustili...

DOBITNICA OVOGODIŠNJE NAGRADE HRVATSKOG GLUMIŠTA

Nova predstava Ane Kreitmeyer u &TD-u

U KNJIŽEVNOM PROGRAMU KLUBA BOOKSA GOSTOVAT ĆE VELIBOR ČOLIĆ

Razgovarat će o egzilu i migrantskom životu, o sjećanjima

NOVI AUTORSKI PROJEKT VLATKE VORKAPIĆ

“Titon” premijerno u Teatru na Trešnjevci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SREDIŠNJICA MATICE HRVATSKE DONIRALA 175 NASLOVA

Osječkom Ogranku 350 knjiga na dar

2

21. VUKOVARSKE ADVENTSKE SVEČANOSTI

Umjetnost kao uvod u duh božićnih blagdana

3

POKRENUT SMJER TAMBURE U SREDNJOJ ŠKOLI

Od osnovne do akademije