Crna kronika
ZBOG KRIVOTVORENJA DOKUMENTACIJE

Istraga protiv Tajane Pernar i njezina oca
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

OSIJEK

Protiv Tajane Pernar, bivše supruge poreznika Milana Pernara, kojem se sudi u postupku protiv braće Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu zbog krivotvorenja dokumentacije. Istraga je pokrenuta i protiv njezina oca Marka Atlagića te 63-godišnjeg osnivača trgovačkog društva iz Vodica.

Odvjetništvo sumnja da su Tajana, njezin otac te osnivač vodičke tvrtke između 20. studenoga prošle i 26. veljače ove godine, da bi lažno prikazali podrijetlo imovine u kaznenom predmetu koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku protiv Tajanina bivšeg supruga Milana Pernara, izradili lažnu dokumentaciju. Tajana je od svog oca i osnivača trgovačkog društva iz Vodica zatražila izradu neistinite poslovne dokumentacije o iznajmljivanju apartmana od Marka Atlagića navedenom trgovačkom društvu iz Vodica u razdoblju od 1997. do 2005. godine. Tajanin otac i osnivač tvrtke pristali su i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i Marka Atlagića kao iznajmljivača te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana, koje je osnivač vodičke tvrtke ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica. Nakon toga su, sumnja osječko Odvjetništvo, tako sastavljene ugovore predali Tajani Pernar, koja ih je potom dostavila u spis Županijskog suda u Osijeku za potrebe dopune financijsko-knjigovodstvenog vještačenja imovine njezina bivšeg supruga i članova njegove obitelji u tom postupku. Osječko Odvjetništvo poslalo je poziv Tajani Pernar, njezinu ocu i osnivaču vodičke tvrtke da dođu dati izjave u vezi s tim slučajem.

Istraga je pokrenuta nakon što je optužba smatrala da je Pernarova bivša supruga Tajana u sudski spis dostavila nevjerodostojnu dokumentaciju kako bi smanjila nerazmjer prihoda i rashoda poreznika.S.Lacić

NERAZMJER PRIHODA I RASHODA

Podsjetimo, Tajana Pernar na sud je pozvana kao osoba na koju je potencijalno prenesena imovinska korist koju je Pernar ostvario u suradnji sa Zoranom Mamićem, nad kojim je kao porezni inspektor provodio porezni nadzor. Za poreznika Milana Pernara financijski vještak utvrdio je nerazmjer prihoda i rashoda u iznosu od 1,3 milijuna kuna, ako se računa i prihod od prodaje kuće u Trnovšćici, a bez njega je manjak izvora prihoda 2,1 milijun kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNA NESREĆA KOD PETRIJEVACA

Radnika Osijek-Koteksa pregazio i usmrtio njegov automobil Peugeot 308

2

TRAGEDIJA NA RADU U INDUSTRIJSKOJ ZONI U RIJECI

Viličar poklopio i usmrtio 29-godišnjaka

3

DVOJBE U VEZI SA PSIMA NAKON NAPADA NA BEBU U PODRAVINI

Raičković: Sve se svodi na čovjeka i njegov rad sa psima