Crna kronika
“PALI” DILERI

Mladić policiji u centru grada predao “travu”
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

OSIJEK

U dva odvojena slučaja u Osijeku i Đakovu policija je zaplijenila razne vrste droga te podnijela kaznene prijave protiv dvojice dilera. U Ulici svete Ane u Osijeku u srijedu poslijepodne policajci su zatekli 20-godišnjaka. On im je, stoji u policijskom priopćenju, dragovoljno predao više paketića marihuane, ukupne težine više od deset grama te jedan nagoreni joint.

U drugom slučaju policajci su zatražili sudski nalog te pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 46-godšnjak u Đakovu. “U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od dvadeset grama marihuane, više od dvadeset grama droge amfetamin 'speed', više komada tableta ecstasy, digitalnu vagu, alufoliju i vrećice”, doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Policija je u Osječko-baranjskoj županiji još prije šest godina pompozno objavila “rat” dilerima i intenzivirala svoju potragu za njima. Tako su u protekle dvije godine za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kazneno prijavljene 334 osobe. Lani je prijave dobilo 137 osoba, a u 2016. godini prijavljeno ih je 197. Tu su, uz dilere, i oni koji drugima daju drogu pa onda dobiju prijavu zbog omogućavanja trošenja droga. Takvih je u protekle dvije godine u Osječko-baranjskoj županiji prijavljeno također 197.

Intenzivnijim radom policajaca iz Odjela za droge, sve češće se otkrivaju i improvizirani laboratoriji za uzgoj marihuane. Dva su pronađena u siječnju kod 26-godišnjaka u Donjem Miholjcu. Čak pet laboratorija za uzgoj marihuane otkriveno je u srpnju 2015. godine u Osječko-baranjskoj županiji. Tri su pronađena u Belišću te po jedan u Bijelom Brdu i Čepinu.

Sandra LACIĆ
ZAPLJENE DROGE PROŠLE GODINE

Tijekom 2017. godine policajci su u Osječko-baranjskoj županiji zaplijenili veće količine raznih vrsta droga. Zaplijenili su 200 grama hašiša, 9850 grama marihuane, 136 komada kanabis sative, 515 grama “speeda”, 360 tableta ecstasy te oko 240 komada LSD-a.

nakon zapljene

OBOJICA SU KAZNENO PRIJAVLJENA

334

osobe prijavljene su u dvije godine zbog zlouporabe droga

Možda ste propustili...

PRIJAVLJEN 60-GODIŠNJAK

Pijan autom sletio u kanal

IAKO NEMAJU VOZAČKU DOZVOLU

Mladi recidivisti opet voze po prometnicama