Sport
POTPISANI UGOVORI

Osječkom sportu dva milijuna
kuna više negoli prošle godine
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

U galeriji Waldinger jučer su osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Osijeka Ante Vučemilović-Šimunović potpisali ugovor o prijenosu financijskih sredstava za 2018. godinu. Radi se o 15.812.000 kuna namijenjenih provedbi Programskog sadržaja “A” programa javnih potreba u sportu na području našeg grada u ovoj godini, a koji će biti na raspolaganju sportskim klubovima i savezima. Ukupno su sklopljena 54 ugovora s tim korisnicima, a na potpisivanju i uručivanju bili su predstavnici njih 44.

To je 2.230.000 kuna veći iznos nego prošle godine, a kako je pojasnio čelni čovjek Osijeka, ukupna izdvajanja za sport iznose znatno više.

- U proračunu za ovu godinu predvidjeli smo 35 milijuna kuna, 15 preko Zajednice, a 20 milijuna za različite sportske kapitalne projekte i investicije. Time pokazujemo da grad Osijek podržava sport u gradu i podiže razinu kvalitete. Posebno se veselim što smo ponovno više od 1,5 milijuna kuna predvidjeli za financiranje prijevoza mladih sportaša i klubova na natjecanje diljem zemlje, što mislim da nitko u Hrvatskoj ne radi. Ima sigurno onih koji su jako zadovoljni, a i onih koji nisu. Njima poručujem da ćemo imati priliku sjesti i razgovarati o cijelom vrijednosnom sustavu i ono što nije bilo dobro promijeniti, osigurati da cijeli sport bude bolji i efikasniji - rekao je gradonačelnik, istaknuvši i kako će više novca ići izravno sportašima, a tek onda onima koji ih opslužuju, odnosno birokraciji.

Zadovoljan novim ugovorom, ali i dosadašnjom suradnjom s Gradom Osijekom je i predsjednik ZSUGO-a Vučemilović-Šimunović.

- Stalno se povećava proračun za sport u gradu Osijeku, a dobro znamo kakva je ekonomska i demografska situacija u Slavoniji i Baranji. U proteklom smo razdoblju napravili niz programa koji će unaprijediti sport na području grada Osijeka, kao što su financiranje prijevoza, sredstva za olimpijske programe, a povećali smo iznose i za druge projekte i programe - istaknuo je Vučemilović-Šimunović, pojasnivši i kako je osnovni kriterij dodjele sredstava bio ostvareni rezultat. G. Roguljić

Možda ste propustili...

PRETPOSLJEDNJE KOLO A-1 LIGE KOŠARKAŠICA

Mursa u Jugu sa Zadrankama

PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

Lideru lokalni derbi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BUDIMPEŠTA U KOCKASTOM

Srpski "košarkaš" nije pokvario atmosferu

2

ZLATKO DALIĆ, IZBORNIK HRVATSKIH NOGOMETAŠA

Nema sad kukanja

3

SUSRET 2. KOLA SKUPINE E KVALIFIKACIJA ZA EP 2020

Wales u Cardiffu svladao Slovačku