Sport
VANJA IVEŠA

Tri ili jedan, važno je skupljati bodove
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Silom (vremenskih) prilika nogometaši Istre 1961 odigrat će dvije uzastopne domaće prvenstvene utakmice. Nakon što su na Drosini svladali Lokomotivu, puleni Darka Raića Sudara danas od 18 sati dočekuju Cibaliju.

Bit će to 23. put da će ove dvije momčadi krenuti u borbu za prvenstvene bodove, a ono što je označilo prethodne oglede činjenica je da kad Puljani stanu nasuprot Vinkovčana, domaći teren ne igra nikakvu ulogu. U Vinkovcima su po četiri pobjede upisali i jedni i drugi, dok su u Puli domaći slavili pet puta, a gosti jednom manje. Tradicija se nastavila i u ovoj sezoni, te je prvi susret na Drosini okončan rezultatom 0:1, nakon čega je u Vinkovcima bilo 1:4.

- Uzrok takvim rezultatima leži u strpljivosti bez koje domaćin često zna ostati prije gosta i tako izgubiti prednost koju mu donosi domaći teren, te zato danas moramo ući strpljivo u utakmicu i takvi ostati svih 90 minuta. Ne smijemo nigdje žuriti, trebamo biti pametni i odigrati šahovsku partiju u kojoj nam glava mora biti hladna, a srce veliko - rekao je Vanja Iveša, iskusni čuvar mreže Istre 1961.

Iveša kaže kako je za Puljane važno da ne dođu rano u rezultatski zaostatak, a ključ uspjeha je - strpljenje. susret Istre i Cibalije derbi je začelja, a pobjeda zlata vrijedi.

- Tri, ili jedan bod, u Ligi deset najvažnije je skupljati bodove. Lijepo bi bilo danas pobijediti, i mi ćemo to sigurno pokušati, ali znamo da nas čeka jako teška utakmica, i fizički i mentalno, zbog terena, ali i zbog cjelokupne situacije u našem klubu. Pritisak će biti i na jednima i na drugima, ali stalno tražim od svojih suigrača, posebice mlađih, da to bude pritisak koji te tjera da budeš bolji, a ne onaj u kojem se jedino razmišlja o tome što će biti ako izgubimo - istaknuo je Iveša.

Pritisak zasigurno izaziva i materijalna situacija koja je i u pulskim i u vinkovačkim redovima daleko od bajne, ali u Cibaliji su ipak uspjeli pronaći sredstva, te su igračima pred polazak u Istru sjeli novi na račun.

- Drago mi je što su Vinkovčani dobili svoj zarađeni novac i zato što će oni sada sigurno imati veći motiv na terenu, ali automatski će i nas natjerati da se trgnemo i negdje pronađemo dodatnu snagu da im se suprotstavimo - naglasio je Iveša. R. I.

Najčitanije iz rubrike