Sport
U OČEKIVANJU ODGODE: GRADSKI VRT U LEDU

Bijelo-plavi iduća dva tjedna
igrat će u “europskom ritmu”
Objavljeno 2. ožujka, 2018.
Dođe li danas do odgode susret s Interom, nogometaši Osijeka bi tada u deset dana odigrali četiri utakmice

Kako stvari stoje, Osijek i Inter Zaprešić će nakon ovog vikenda ostati jedini klubovi koji će imati dva neodigrana susreta u HNL-u.

Iako će povjerenik za natjecanje Josip Brezni konačnu odluku o sudbini utakmice Osijek - Inter Zaprešić, koja se treba odigrati u subotu s početkom u 17 sati, donijeti danas ujutro, vrlo je velika vjerojatnost kako će njegova presuda biti - odgoda. Naime, NK Osijek pokušao je očistiti teren od snijega, ali skinut je tek jedan sloj, a ispod njega je djelatnike koji su zaduženi za održavanje terena dočekala očekivana slika - zaleđen travnjak.

Nemoćni protiv leda

I tu je daljnjim aktivnostima oko čišćenja terena bio kraj jer skidati led značilo bi ozbiljno oštetiti travnjak. I baš zbog toga je odgoda utakmice gotovo sigurna oklada. Naravno, pri tom zaključku u obzir treba uzeti i vremensku prognozu za danas i sutra koja nije naklonjena nogometašima. Istina, danas bi se temperatura, prema najavama, trebala podignuti do “pozitivne nule”, ali jutro će još uvijek biti u minusu, pa je neobjektivno očekivati otapanje leda na terenu. Osim toga, najavljen je i novi snijeg, što bi samo dodatno zakompliciralo cijelu priču, pa koliko god odgoda još jedne utakmice nikome neće odgovarati, ona je ipak jedino razumno rješenje. No opet, ipak treba pričekati konačnu odluku povjerenika za natjecanje. Bude li taj susret odgođen, novi termin za utakmicu najvjerojatnije će biti 13. ili 14. ožujka. Naime, podsjećamo kako Brezni ima mogućnost odgoditi susret samo do prvog sljedećeg slobodnog termina, a to je baš spomenuti datum jer će se tijekom sljedećeg tjedna odrađivati odgođene utakmice iz 23. kola kada će bijelo-plavi, nadamo se, gostovati u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Osječani će tako bez natjecateljske utakmice biti 18 dana jer su posljednju odigrali 17. veljače protiv Rijeke, što je baš neugodna spoznaja s obzirom na to da se radi tek o početku drugog dijela sezone u kojemu je momčad tek trebala loviti pravi natjecateljski ritam nakon što je u startu imala dva teška derbija protiv Dinama i Rijeke.

March madness

Još veći problem od apstinencije kada su u pitanju utakmice jest činjenica da trener Zoran Zekić nije u tih 20-ak dana mogao raditi gotovo ništa na planu tehničko-taktičkih vježbi jer mu to nisu dopuštali vremenski uvjeti. Praktično je odradio još jedne mini pripreme u kojima je naglasak bio na vježbama snage jer to je jedino što mu je preostalo. S obzirom na ono što bijelo-plave čeka kada se napokon vrate utakmicama, stručni stožer samo se može nadati kako su baterije igrača napunjene do vrha jer će ih čekati ritam utakmica kroz koji su prošli ljetos kada su igrali na europskoj sceni. Naime, ako se susret protiv Inter Zaprešića odgodi za 13. ili 14. ožujka, bijelo-plavi će u deset dana odigrati četiri utakmice. To čak nije ni europski nego engleski ritam utakmica. Nema dvojbe kako će se Osijek zbog toga naći u neravnopravnom položaju u odnosu na konkurenciju kada je u pitanju borba za drugo mjesto. No, trener Zoran Zekić ljetos se pokazao kao vrlo dobar strateg kada je u pitanju rotiranje momčadi, a na takvo nešto bit će prisiljen i u razdoblju koje dolazi. Osim toga, utakmice su uvijek bile najbolji put za hvatanje pravog ritma, pa iako tako zgusnut raspored nije idealan, ako je već morao doći, onda je bolje da je došao sada jer nakon tog ubrzanog tempa slijedi prvenstvena stanka zbog nastupa reprezentacije, pa će Osječani moći opet uhvatiti dah. Uglavnom, bude li odgođen sutrašnji susret protiv Inter Zaprešića, trenera Zorana Zekića i njegovu momčad, nakon apstinencije, čekat će žestok tempo. March madness! Što bi Amerikanci rekli.

Dalibor KELER

Apstinencija

BEZ UTAKMICE 18 DANA PA ŽESTOK RITAM

Možda ste propustili...