Novosti
ONLINE SAJAM POSLOVA

Devet tisuća prijava za rad u turizmu
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Drugi online Sajam poslova u turizmu, koji je održan od 21. do 28. veljače, i na kojem se predstavilo 48 poslodavaca s više od 250 oglasa za posao, privukao je više od 155 tražitelja posla. Poslodavci su dobili više od devet tisuća prijava za posao, ili 17 posto više nego prošle godine.

U sklopu Sajma poslova u turizmu, MojPosao proveo je istraživanje o zapošljavanju u turizmu. U istraživanju je sudjelovalo oko 300 ispitanika od kojih je većina (83 posto) radila u turizmu bar jednu sezonu. Ispitanici koji imaju iskustva u radu u turizmu, obavljali su sezonske poslove ponajprije jer im je to struka (36 posto), te u pauzi između stalnih poslova (35 posto). Četvrtina ispitanika (28 posto) radila je u turizmu za vrijeme školovanja kako bi 'popunila' budžet, dok ih je 24 posto radilo u turizmu nakon završetka školovanja, odnosno prije pronalaska stalnog posla. Najviše ispitanika radilo je na poziciji konobara (31 posto) i sobara/ice (28 posto). Najpoželjniji poslodavci u turizmu su hoteli u kojima bi radilo čak 48 posto ispitanika, a samo sedam posto u restoranu.

Čak 90 posto ispitanika ponovno bi radilo u turizmu. Od ispitanika koji ne bi radili u turističkim djelatnostima većina ih to ne bi radila zato što smatraju da su plaće u turizmu preniske, ili traže (ili bi tražili) stalni posao. Od ispitanika koji su već radili u turizmu, njih 64 posto rado bi ponovno radili za istoga poslodavca.I.M.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOGRADONAČELNICA SUGLASNA, ŽUPAN TO SMATRA PROTUZAKONITIM

Općina Antunovac ipak će platiti račun JPVP-a Osijek

2

HRVATSKI DUŽNOSNICI REDOVITI GOSTI

Sarajevski restorani, paravani za prijevare

3

NOVI KURIKULUM POVIJESTI

Veliki korak za hrvatsko društvo, mali za učenike?