Osijek
TURNIR “LEAGUE OF LEGENDS”

FERIT na dva dana postaje središte elektroničkog sporta
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Po uzoru na sveučilišta u Zagrebu i Beogradu, osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija ovoga je tjedna odlučio svoje studente “nagraditi” turnirom u sve popularnijem elektroničkom sportu. Naime, videoigra “League of Legends” lako je privukla brojne iskusne igrače, koji će snage odmjeriti ekipnim natjecanjem tijekom četvrtka i petka (1. i 2. ožujka), u borbi za titulu “Legende Safaksa”.

- To je prvo natjecanje u eSportu na našem fakultetu i upravo zbog toga iznimno smo zadovoljni odazivom jer se prijavilo 14 ekipa po 5 studenata, čime smo došli do zavidne brojke od 70 sudionika. Oni će tako na dvodnevnom turniru, čija forma podsjeća na grupne i knockout faze Svjetskog prvenstva u nogometu, pokazati svoje vještine u mečevima koji traju otprilike 30 minuta ili sat vremena - objasnio je Luka Patrun, organizator natjecanja i član Studentskog zbora FERIT-a. Luka se naposljetku zahvalio i samom FERIT-u, koji je “Legendama Safaksa” pružio izvrsnu podršku, osiguravajući im opremu, ali i samo mjesto održavanja, pa će tako na finalnom danu najbolji natjecatelji zaigrati i u najvećoj dvorani fakulteta.

Učestali klikovi mišem i besprijekorna koncentracija natjecatelja obilježili su prvi dan tog netipičnog sportskog turnira, na kraju kojega će najbolja ekipa osvojiti legendarnu titulu i zaraditi nemalu količinu glavne valute megapopularnog “League of Legendsa”. FERIT je tako nakratko postao središte elektroničkog sporta, a 70 sudionika zaigralo je videoigru, pri čemu je na svjetskom prvenstvu u Pekingu 2017. fond nagrada iznosio gotovo 5 milijuna dolara, a osječki su se “gejmeri” borili većinom za prestiž. M. Mandić

Možda ste propustili...

RASPISAN JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE POTICAJA

Javna priznanja Grada Osijeka

SPECIJALISTIČKA NAOBRAZBA

Novi studij inkluzivnog obrazovanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ GODINE U GODINU SVE VIŠE POSJETITELJA

20. Ribarski dani: U Kopačevo stiglo više od 10.000 ljudi!

2

PACIJENTI BI DO LIJEČNIKA PREKO REDA

U medicini ne postoji "samo ovo" i "samo ono" - budite strpljivi i čekajte!

3

DAN TRGOVAČKE I KOMERCIJALNE ŠKOLE DAVORA MILASA

Bijele ruže za hrabrog branitelja

oglas