Osijek
TURNIR “LEAGUE OF LEGENDS”

FERIT na dva dana postaje središte elektroničkog sporta
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Po uzoru na sveučilišta u Zagrebu i Beogradu, osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija ovoga je tjedna odlučio svoje studente “nagraditi” turnirom u sve popularnijem elektroničkom sportu. Naime, videoigra “League of Legends” lako je privukla brojne iskusne igrače, koji će snage odmjeriti ekipnim natjecanjem tijekom četvrtka i petka (1. i 2. ožujka), u borbi za titulu “Legende Safaksa”.

- To je prvo natjecanje u eSportu na našem fakultetu i upravo zbog toga iznimno smo zadovoljni odazivom jer se prijavilo 14 ekipa po 5 studenata, čime smo došli do zavidne brojke od 70 sudionika. Oni će tako na dvodnevnom turniru, čija forma podsjeća na grupne i knockout faze Svjetskog prvenstva u nogometu, pokazati svoje vještine u mečevima koji traju otprilike 30 minuta ili sat vremena - objasnio je Luka Patrun, organizator natjecanja i član Studentskog zbora FERIT-a. Luka se naposljetku zahvalio i samom FERIT-u, koji je “Legendama Safaksa” pružio izvrsnu podršku, osiguravajući im opremu, ali i samo mjesto održavanja, pa će tako na finalnom danu najbolji natjecatelji zaigrati i u najvećoj dvorani fakulteta.

Učestali klikovi mišem i besprijekorna koncentracija natjecatelja obilježili su prvi dan tog netipičnog sportskog turnira, na kraju kojega će najbolja ekipa osvojiti legendarnu titulu i zaraditi nemalu količinu glavne valute megapopularnog “League of Legendsa”. FERIT je tako nakratko postao središte elektroničkog sporta, a 70 sudionika zaigralo je videoigru, pri čemu je na svjetskom prvenstvu u Pekingu 2017. fond nagrada iznosio gotovo 5 milijuna dolara, a osječki su se “gejmeri” borili većinom za prestiž. M. Mandić

Možda ste propustili...

PATER ARTURO SOSA U ISUSOVAČKOJ GIMNAZIJI

800 jezuitskih škola u svijetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas