Osijek
UMJESTO MOBITELA UZELI LOPATE U RUKE

Erik, Livio i Antonio čistili snijeg ispred kuća na Jugu 2!
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

Temperature u debelom minusu mlađe generacije uglavnom mame da ostanu u kući i slobodno vrijeme iskoriste za računalne igrice, spavanje, gledanje televizije ili kakvu drugu razonodu u toploj prostoriji.

Ne i trojicu školskih prijatelja, četrnaestogodišnjake Erika Pehlija, Livija Đordana i Antonija Grgurića koji su u utorak, kad su temperature bile oko 10 ispod ništice, čistili snijeg ispred kuća na Jugu 2! Hvalevrijedna je to gesta zbog koje smo vrijedne mladiće potražili u 8.a razredu OŠ Grigora Viteza. Ideja o čišćenju snijega pala je toga jutra tijekom školskog odmora.

- Razmišljali smo zašto ne bismo pomogli ljudima, ujedno se zabavili i zaradili možda nešto novca za džeparac. Okupili smo se kod mene i očistili najprije moje dvorište, što nam je bio poticaj za dalje. Osim toga, moj tata nas je nagradio i onda smo s lopatama krenuli najprije do crkve Svete Obitelji i krenuli Paškom, Srijemskom pa Mljetskom i Kornatskom ulicom – ispričao je Erik, dodajući da su zvonili na onim kućama ispred kojih su vidjeli hrpe snijega.

I dok su ih neki građani odbili, i to uglavnom oni mlađi, stariji su bili sretni što će netko očistiti snijeg umjesto njih. U nekim su kućama, priča Antonio, očistili i dvorišta zbog čega su im stanari bili više nego zahvalni. Dakako, za njihov trud dobili su nagradu i osim što su im dali džeparac, građani su ih nagradili keksima, dok su u crkvu Svete Obitelji bili pozvani na čaj i kolače.

- Malo su nam bile mokre cipele od snijega, no dva sata proletjela su nam u trenu, a osim toga, dobro smo se ugrijali lopatajući. Dobro smo se zabavili, a i ponešto zaradili. Drago nam je što smo mogli pomoći onima koji ne mogu sami očistiti snijeg, a nama je to bila prava zabava u kojoj smo uživali – poručio je Livio, dodajući da će i preostale snježne dane iskoristiti za istu razonodu, no ne prije nego što ispune svoje školske obveze. Potez hvalevrijednih mladića nije (bar za sada) potaknuo njihove školske prijatelje koji nisu mogli vjerovati da će Erik, Livio i Antonio slobodno vrijeme provesti na hladnom i uz fizički rad.

- Na kraju je sve dobro ispalo, iako su nas u početku i roditelji malo čudno gledali. Lopate smo ostavili nakon 16 sati, a već smo isplanirali da ćemo ovo ponoviti - kaže Antonio. Stoga, ako vam na Jugu 2 pozvone trojica mladića i ponude uslugu čišćenja snijega, rado ju prihvatite!

Marija MIHELIĆ
Dva nogometaša i košarkaš

Na potez ovih mladića reagirat će zasigurno i u nekim sportskim klubovima. Naime, Livio trenira u NK-u Osijek, Antonio u NK-u Mursa-Zanatlija, dok je Erik košarkaš, i to u Vrijednosnicama Osijek.

- Kako smo sva trojica sportaši, ovo s lopatama i snijegom bilo je tek zagrijavanje za trening. Volimo sport i svakome ga preporučujemo – dodali su ovi vrlo dobri učenici koji mogu biti uzor mnogima.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLASINE O ZATAŠKAVANJU NESREĆE ZBOG UTJECAJNIH RODITELJA

Slučaj djevojčice stradale na Drinskoj: Objave o nesrećama ovise o detaljima policijskih izvješća

2

UNIKOMOV PILOT-PROJEKT EKOLOŠKOG CERTIFICIRANJA ZGRADA

Građani će do kraja 2019. moći razvrstavati čak šest vrsta otpada

3

ISTRAŽILI SMO CIJENE NAMIRNICA

Blagdanska trpeza za četveročlanu obitelj - 250 kuna

oglas