Osijek
SKUPŠTINA “LIPE”

Prof. Željku Turkalju peti mandat
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

HPD “Lipa” Osijek održalo je 115. skupštinu. Tom prigodom odlučeno je da će i u iduće dvije godine predsjednik ostati prof. dr. sc. Željko Turkalj, kojemu je ovo peti mandat. Za dopredsjednike su izabrani Stevan Radovančević i Tomislav Levak, a za tajnika Karlo Kobaš.

Inače, prošla godina za lipašice i lipaše bila je posebno uspješna. Pri tome valja izdvojiti dva Grand Prixa, osvojena u lipnju na svjetskom natjecanju pjevačkih zborova u austrijskom Salzburgu te u listopadu na državnom natjecanju pjevačkih zborova u Rovinju. Prošla godina zaključena je tradicionalnim, 25. Božićnim humanitarnim koncertom i novčanom pomoći (zahvaljujući građanima) KBC-u Osijek.

Dodijeljena su i priznanja i srebrnjaci zaslužnim članovima. Kao najredovitiji članovi u 2017. nagrađeni su Gordana Lučić, Mile Troskot, Marijana Matijević, Đorđe Filipović i Juraj Padovan. Mirna Ilakovac, Sanja Gorjanac i Jakša Horvat nagrađeni su za deset godina članstva, Marijana Matijević za 25 te Tomislav Horvat za 30. Lipašice i lipaši iznenadili su dugogodišnjega dopredsjednika Društva, Stevana Radovančevića. Budući da on 5. ožujka slavi 70. rođendan, iznenadili su ga pjesmom i prigodnim darom: lijepom karikaturom, čiji je autor proslavljeni osječki karikaturist Miroslav Gerenčer - Gero. Mr.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

DAVOR BILMAN PREDSTAVIO SVOJ “SKENER OSOBNOSTI”

Odjeća kao ogledalo osobnosti

oglas