Osijek
SKUPŠTINA “LIPE”

Prof. Željku Turkalju peti mandat
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

HPD “Lipa” Osijek održalo je 115. skupštinu. Tom prigodom odlučeno je da će i u iduće dvije godine predsjednik ostati prof. dr. sc. Željko Turkalj, kojemu je ovo peti mandat. Za dopredsjednike su izabrani Stevan Radovančević i Tomislav Levak, a za tajnika Karlo Kobaš.

Inače, prošla godina za lipašice i lipaše bila je posebno uspješna. Pri tome valja izdvojiti dva Grand Prixa, osvojena u lipnju na svjetskom natjecanju pjevačkih zborova u austrijskom Salzburgu te u listopadu na državnom natjecanju pjevačkih zborova u Rovinju. Prošla godina zaključena je tradicionalnim, 25. Božićnim humanitarnim koncertom i novčanom pomoći (zahvaljujući građanima) KBC-u Osijek.

Dodijeljena su i priznanja i srebrnjaci zaslužnim članovima. Kao najredovitiji članovi u 2017. nagrađeni su Gordana Lučić, Mile Troskot, Marijana Matijević, Đorđe Filipović i Juraj Padovan. Mirna Ilakovac, Sanja Gorjanac i Jakša Horvat nagrađeni su za deset godina članstva, Marijana Matijević za 25 te Tomislav Horvat za 30. Lipašice i lipaši iznenadili su dugogodišnjega dopredsjednika Društva, Stevana Radovančevića. Budući da on 5. ožujka slavi 70. rođendan, iznenadili su ga pjesmom i prigodnim darom: lijepom karikaturom, čiji je autor proslavljeni osječki karikaturist Miroslav Gerenčer - Gero. Mr.M.

Možda ste propustili...

DODJELA POTPORA PODUZETNICIMA

Gradonačelnik najavljuje novi model

IZLOŽBA IDEJNIH RJEŠENJA ZA I. GIMNAZIJU

Riječani su projektirali moderni školski centar

RADOVI KOMUNALNOG PODUZEĆA UNIKOM

Sanacija ugibališta na Gajevu trgu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNA STANARKA

Taksisti se boje dovesti me do kuće u Sunčanoj

2

KRČMA MAĐARSKA RETFALA SLAVI 50 GODINA RADA

Domaća hrana i kuhanje s
ljubavlju - recept za uspjeh

3

U POVODU MEĐUNARODNOG DANA MIRA

Lionsice pustile balone, crkva zvonila

oglas