Osijek
OSJEČANI VOLE KNJIGE I KNJIŽNICU

Najčitateljica Anica Buljan u 2017. pročitala 238 knjiga
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek osmi je put zaredom proglašen Najčitatelj Posudbenog odjela za odrasle (ovaj put je najčitateljica, nap.a.). Akcija Najčitatelj GISKO-a počela je 2001. godine kako bi se potaknulo zanimanje za knjigu i čitanje u djece starije osnovnoškolske dobi, a nagrada za najčitatelja u kategoriji odraslih dodjeljuje se od 2011. godine. Ove je godine prestižnu titulu s 238 pročitanih knjiga u 2017. godini osvojila Anica Buljan (63).

- Svaki sam drugi ili treći dan u knjižnici, jer budući da sam u mirovini imam dovoljno vremena za čitanje. Nemam omiljeni žanr, ali, recimo, dok sam bila mlada većinom sam čitala ljubavne romane, a kasnije me počela zanimati obiteljska tematika kako sam postala majka trojice sinova – rekla je Buljan.

Dodala je kako čita mnogo toga, i to pretežito eseje, povijesne knjige i knjige iz područja psihologije. Gospođa Buljan nije se mogla odlučiti za najomiljeniju knjigu, ali je ipak izdvojila dva naslova: “Pokopana prošlost” američkog pisca Allena Ekensa, i “Dah koji život znači” američkog neurokirurga Paula Kalanithija.

Na svečanom proglašenju najčitatelja okupljene je pozdravila ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek Dubravka Pađen-Farkaš, viša knjižničarka, koja je ovom prigodom čestitala Anici Buljan i naglasila kako i ona svojim primjerom dokazuje da Osječani ipak rado čitaju. Poznata književnica, Osječanka Ivana Šojat, pomogla je najčitateljici objesiti plakat na zid 'slavnih' najčitatelja Posudbenog odjela za odrasle. Osim prigodnog plakata Anica Buljan dobila je i nekoliko knjiga te godišnju članarinu u knjižnici. F. Mamić

Anica Buljan

umirovljenica (63)

Volim knjige i volim čitati. Mogla bih reći da je knjiga zapravo moja ljubav, i bez obzira na internet i moderne tehnologije, rekla bih da je knjiga ipak knjiga. Ništa ne može zamijeniti osjećaj držanja knjige u ruci koju možete odložiti i ponovno je uzeti kada god to poželite.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Rektor maturantima: Slušajte roditelje, ali slijedite svoje srce!

oglas