Osijek
SVEČANI PRIJAM U POVODU DANA CIVILNE ZAŠTITE

Pouzdan sustav zaštite i spašavanja
Objavljeno 2. ožujka, 2018.

U povodu dana kada je osnovana Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, njegov zamjenik i načelnik Civilne zaštite OBŽ-a Goran Ivanović te zamjenica načelnika Civilne zaštite OBŽ-a Ružica Slišković Bartoloti organizirali su u četvrtak svečani prijam za čelnike jedinica lokalnih samouprava s područja županije i predstavnike operativnih snaga zaštite i spašavanja.

Tako su čestitke, pohvale i zahvale na onome što čine u kriznim situacijama uputili čelnicima PU osječko-baranjske (načelniku Ladislavu Beceu i zamjeniku načelnika Damiru Takaču te njihovim djelatnicima), ravnatelju GD Crvenog križa Denisu Ćosiću, čelnicima DVD-a iz svih općina te zapovjednicima i predsjednicima vatrogasnih zajednica, načelnicima općina, čelnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, Silvani Sabo, ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu OBŽ-a, pripadnicima Civilne zaštite, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, načelniku Centra 112 Zvonku Grgecu, Silvani Pirić, voditeljici Odjela za preventivne i planske poslove PU za zaštitu i spašavanje Osijek i ostalima. Istaknuto je kako je sustav koji objedinjuje sve operativne snage zaštite i spašavanja ustrojen i efikasno djeluje u slučajevima ugroze svih vrsta, odnosno da je Civilna zaštita pouzdan sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama i katastrofama. D. Pejić

OSJEČKI HGSS-OVCI IDU U ISPOMOĆ

Djelatnici osječke stanice HGSS-a ovaj će vikend otići na ispomoć u Liku i Gorski kotar, koje je proteklih dana zahvatilo snježno nevrijeme. Pročelnik stanice Slobodan Soldo izjavio je kako je u Osječko-baranjskoj županiji stanje pod nadzorom, pa će tim od šest djelatnika, sa svom potrebnom opremom za kretanje i boravak u zimskim uvjetima, ovaj vikend otići u ispomoć. (H)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
oglas